mySwecon hos Martin Nielssen Grävare AB

Martin Nielssen hos Martin Nielssen Grävare AB i Varberg, använder oftast mySwecon för att boka service. Maskinisterna har egna inlogg och kan enkelt boka på egen hand. Martin brukar också kolla antalet timmar maskinen har gått, vad bränsleförbrukningen ligger på och maskinernas position.


Vad vinner ni på att använda mySwecon?
– För min del innebär det att jag slipper ringa en massa telefonsamtal eftersom jag själv kan ta reda på det jag behöver veta, oavsett när på dygnet och oavsett var jag är.

– Det här ger oss och mig möjlighet att lätt komma åt information om alla maskiner och på så sätt får bra koll på hela flottan.

Rekommenderar du andra att prova?
– Absolut! Det har jag redan gjort. Jag har kollegor i branschen som nu har skaffat mySwecon de också. Det är ett himla smidigt verktyg.

Över 1 000 användare kan väl inte ha fel, eller hur?

Den digitala assistenten mySwecon underlättar arbetet och vardagen för maskinägare och lockar allt fler användare, över 7 000 Volvomaskiner i Sverige och Tyskland (augusti 2020) är nu uppkopplade mot mySwecon. Det som uppskattas mest är möjligheten till överblick över maskinparken och att kunna hitta sina dokument på ett och samma ställe. I sitt grundutförande är mySwecon dessutom helt kostnadsfritt för kunden. Och nu bjussar assistenten på ännu fler finesser:

  • Som användare kan du nu addera kommentarer och bilder till dina maskiner. Ett utmärkt sätt att föra anteckningar om när det behöver bytas olja till exempel, anteckningar som även dina kollegor kan ta del av.

  • I mySwecon kan du nu söka på felkoder (gäller grävare i E-serien än så länge). Istället för att ringa din närmsta Sweconanläggning för att klura ut vad felkoden innebär får du en rekommendation om vad du bör göra, direkt i mySwecon.
  • Var är maskinerna just nu? Med mySwecon kan du nu se alla dina maskiner på en och samma karta. Har det blivit strul med en maskin och du behöver köra en annan till platsen? Nu ser du enkelt vilken av dina andra maskiner som är närmast. Kartan ger även information om när det är dags för service och var du hittar närmaste Sweconanläggning.
  • Allt fler uppdragsgivare kräver att få se miljödeklarationen på din maskin. Inga problem – nu har du även den direkt i mySwecon (gäller maskiner köpta av Swecon.

Tjänsten mySwecon kan användas av alla maskinägare, enda förutsättningen är att kunden har ett kundnummer hos Swecon. Via sajten myswecon.swecon.se kan kunden snabbt registrera sig med sitt kundnummer och verifiera sig med sitt bankID. Tack vare maskinens inbyggda system får kunden sedan tillgång till en rad viktig data, på sin dator eller i telefonen, som ger en god överblick. Utvecklingen har skett i samarbete med Swecons kunder och information som är väsentlig för effektivitet och lättillgänglighet har prioriterats.


mySwecon - din digitala assistent på jobbet

Läs mer om mySwecon