Volvo

Volvo originaldelar

Volvo original reservdelar är en kostnadseffektiv lösning som ger en hårt arbetande maskin förnyad livslängd.

Om Volvo originaldelar

För att hålla din maskin i bästa skick har Volvo en mängd olika serviceartiklar inklusive filter, smörjmedel, kemikalier, batterier och servicesatser. Följ din maskins underhållsprogram för att säkerställa produktivitet och tiden i produktivt arbete, för trygghet och längre maskinlivslängd.

Använd fördelarna med Volvos originalreservdelar, som imponerar med sin hållbarhet, robusthet och kvalitet. Volvos reservdelar är en kostnadseffektiv lösning som förnyar livslängden för din hårt arbetande maskin. Swecon och Volvo erbjuder begagnade reservdelar i Volvo Reman – vårt sortiment av renoveringstjänster – som fungerar perfekt i harmoni med din maskin för att öka produktiviteten utan att behöva köpa en ny maskin.

Var säker på att Swecons rikstäckande och Volvos globala nätverk har rätt reservdelar och lösningar för din maskin. Vi arbetar hårt för att säkerställa att Volvos originaldelar är tillgängliga när som helst och var som helst, vilket hjälper dig att minimera stillestånd så att din maskin alltid kan prestera till sin högsta potential.

Servicesatser

Allt-i-ett servicesatser
Volvos servicesatser inkluderar alla nödvändiga artiklar och verktyg för reparationer, underhåll och service direkt på arbetsplatsen, för att förhindra onödig stilleståndstid.

Sparar tid och pengar
En servicesats är billigare än att köpa varje artikel för sig och ingen tid slösas bort med att försöka hitta reservdelar eller vänta på service.

Kvalitet garanterad
Volvos servicesatser består av Volvo Originaldelar för den höga kvalitet du förväntar dig och innehåller alltid de senaste uppdateringarna.

Kategorierna omfattar:

  • Renoverings- och reparationssatser: Den snabba, säkra och kompletta lösningen för renoveringar och reparationer.
  • Underhållssatser består av filtersatser: Här hittar du de filter för vilka byte rekommenderas vid varje serviceintervall.
  • Drifttidssatser: Fixa din maskin snabbt på arbetsplatsen.

Volvo smörjmedel

Skydda från slitage

Volvos smörjmedel är specifikt utvecklade för att ge stöd åt prestandan i din Volvo-maskin genom att:

  • Skydda mot slitage och förlänga livslängden för individuella komponenter
  • Minska bränsle- och oljeförbrukningen

Vårt utbud av motoroljor, hydrauloljor, axel- och växellådsoljor är speciellt anpassade till maskinens komponenter. Vårt utbud av smörjfetter har noga utvecklats för att förhindra onödigt slitage.

Volvo Originalfilter

Ren produktivitet

Volvo originalfilter rengör vätskor och luft från smuts och föroreningar. De är specialkonstruerade för att öka produktivitet, lönsamhet och säkerhet för dina Volvo anläggningsmaskiner.

Arbete i krävande förhållanden

Volvo originalfilter har:

  • Hög rengöringseffektivitet som matchas mot motorn, transmission och hydraulsystem.
  • Hög smutskapacitet som ger långa bytesintervaller, utan nedsatt funktion.
  • Filterelement av högsta kvalitet.
  • Stabilt, korrosionsskyddat hölje.

Underhåll

Se till att byta filter vid rekommenderade bytesintervaller för att minska risken för reparationer eller komponentbyte i förtid.

Volvo Originalbatterier

Kraft för att uppfylla dina behov

Volvo originalbatterier från Volvo Construction Equipment har den kraft som krävs för att uppfylla och överträffa dina behov för att klara verkligt krävande situationer och förhållanden.

Startkraft

Den unika konstruktionen av skiljeväggarna mellan battericellerna bidrar till att minska spänningsfallet vid belastning, varför batterierna producerar mer än 25% högre starteffekt än alternativa startbatterier.

Snabb omladdning

Samma speciella bly-kalciumlegering gör att batteriet kan uppnå optimal effekt på kortare tid jämfört med alternativa batteriet.

Lång livslängd

I snitt har ett Volvo originalbatteri 20% längre livslängd än andra batterier.

Säker hantering

Höljet till ett Volvo originalbatteri är extremt kraftigt och 100% läcksäkert under normala användningsförhållanden.

Miljöomsorg

Produktionen av Volvo originalbatterier sker med största omsorg för att minska inverkan på miljön.

Begagnade reservdelar

En begagnad reservdel är inte bara ett kostnadseffektivt alternativ till nya Volvo originaldelar, det ger oss även en möjlighet att tillhandahålla reservdelar som gått ur produktion. Våra kompetenta tekniker är väl utbildade att ta hand om varje unik reservdel, som identifieras med Volvos originalnummer. Varje del kan spåras för att få fram information om till exempel pumptryck, körtimmar, ålder m m.

Läs mer om våra begagnade reservdelar.

AdBlue

Bättra på din effektivitet

Volvo CE steg IV-motorer använder AdBlue® i kombination med SCR-teknik (selektiv katalytisk reduktion) för att minska utsläppen.

Optimera kostnadseffektivitet

Den kvalitetssäkrade AdBlue®-lösningen förhindrar onödiga kostnader och stilleståndstid genom att säkerställa att maskinens komponenter är skyddad, bränsleeffektiviteten optimeras och emissioner minimeras.

Beställ via din lokala Sweconanläggning

Lösningen är tillgänglig i olika volymer för att passa olika behov och kan antingen hämtas eller levereras direkt till arbetsplatsen.

Hitta din lokala Swecon-anläggning

Volvo originaldelar

Hitta Volvo reservdelar på nätet dygnet runt. Besök vår e-handel för reservdelar.

Volvo högpresterande undervagnsdelar

Med Volvos högpresterande undervagnsdelar ökar din drifttid, prestanda och kedjans livslängd. Välj det som passar just din verksamhet från vårt stora utbud av undervagnsdelar och underhållstjänster. Förebygg driftstopp och få lägre ägandekostnad under maskinens hela livslängd.

Valuta för pengarna

Volvos högpresterande undervagn är en investering i framtiden som håller din Volvo grävmaskin i toppskick tack vare utmärkt service och underhåll. Med en lång, produktiv livslängd och låga driftkostnader får du bättre ägandekostnad under maskinens hela livslängd.

Passar dina behov

Undervagnarna är konstruerade speciellt för din Volvo anläggningsmaskin, så att du har rätt undervagn för dina arbetsplatskrav och din arbetsmiljö. Välj från ett stort sortiment av undervagnsdelar och konfigurationer som inkluderar flera olika storlekar på larvplattor och varianter på kammar. Det finns även larvkedjeenheter som ger dig snabba reparationer.

Maximal drifttid och lång livslängd

Volvo högpresterande undervagn har utvecklats och utsatts för de hårdaste tester för att ge dig maximal drifttid och uppfylla dina höga förväntningar. Något som garanterar dig hållbarhet, pålitlighet och en lång livslängd. Undervagnen har utvecklats som en del av ett komplett system för din Volvo grävmaskin. Detta garanterar bästa passform med övriga Volvo undervagnsdelar och ger överlägsna prestanda, samtidigt som värdet på din Volvo grävmaskin bevaras.

Du behöver aldrig få driftstopp

Genom regelbundna inspektioner av din undervagn kan du byta delar innan fel uppstår, vilket innebär att du aldrig behöver få driftstopp. Med tjänsterna visuell inspektion, slitageinspektion och slitageanalys kan Volvo hjälpa dig att garantera att du ligger steget före i ditt behov av undervagnsdelar.

Kontakta din Sweconanläggning idag!

 

Förlängd trygghet från Swecon

Swecon Anläggningsmaskiner har från och med 1 januari 2018 infört en utökad garanti på reservdelar till Volvos entreprenadmaskiner. Vid köp av Volvo Originaldelar ingår maximalt tre års garanti som ger köpet en extra dimension av trygghet.

Volvo Originaldelar innefattar hela reservdelssortimentet som Swecon erbjuder från Volvo Construction Equipment, förutom slit-, underhålls- samt konsumtionsartiklar. Garantitiden förlängs från nuvarande ett år till maximalt två år och 6 000 timmar, det som först inträffar. Utöver ovan förbättras även garantitiden för Volvo Originalbatterier där alla modeller nu har tre års garanti.

Garantin täcker både delar och arbetskostnad när komponenten monteras av Swecon. Om artikeln köps utan montering, så omfattar garantin endast reservdelen. Den utökade garantin gäller endast nya Volvo Originaldelar och fabriksrenoverade komponenter. För begagnade reservdelar från Swecon gäller andra garantivillkor.

Här laddar du ner Swecons garantivillkor för servicemarknaden