En klassiker! Våra köttbullar, gjorda på en blandning av svensk nötfärs och svensk fläskfärs, har funnits på vår meny enda sedan starten. Vi serverar dem med vårt potatismos som vi lagar från grunden varenda dag i köket i Järna. Till det vår gräddsås som är smaksatt med bland annat sidfläsk för den perfekta balansen.
Tillagning:
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
-
Köttbullar 27% (fläsk- och nötkött 80%, ströbröd (vete), potatis, lök, ägg, salt, potatisstärkelse, torkad lök, kryddor, socker, mjölkpulver) potatis 26 %, mjölk, vatten, grädde 5%, smör, kalvfond (vatten, salt, arom, köttextrakt, tomatpulver, kalvbuljong), lök, bacon (sidfläsk*, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E 451) , antioxideringsmedel (E 301), konserveringsmedel (natriumnitrat)) salt (jod), modifierad stärkelse (potatis, vete), socker, vitpeppar, ättika.
*URSPRUNG SVERIGE
Sammansättningen av ingredienser i produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
-
Näringsvärde Per 100 g Per portion (400 g) Energi
684 kj/163 kcal 2735 kJ/ 654 kcal
Fett 10 g
41 g
– varav mättat 5,5 g
22 g
Kolhydrat 12 g
47 g
– varar sockerarter 1,4 g
5,4 g
Fiber <0,5 g
1,6 g
Protein 5,8 g
23 g
Salt 1,2 g
4,9 g