Sveriges nationalrätt, nu som vego! Saftiga vegobullar och potatismos lagat med kärlek, till det en utsökt grönpepparsås. Lagad på noga utvalda råvaror med svensk färsk grädde och svensk färsk crème fraîche.
Servera gärna på klassiskt vis med en klick lingonsylt till.
Tillagning:
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
-
Potatis 23%, vegobullar 21% (vatten, ärtprotein 22%*, lök, vegetabiliska oljor (raps, shea), potatisstärkelse, stabiliseringsmedel (metylcellulosa), potatisflingor, naturliga aromer, citrusfiber, druvsocker, potatisfiber, salt, arom, socker, lökpulver, grönsaksbuljong (lök, purjolöksextrakt, morotsextrakt, kryddor), svartpeppar, majsstärkelse), grönsaksbuljong (vatten, jästextrakt, arom, salt, socker, lökkoncentrat, tomatpuré, vegetabilisk olja (solros), vitlökskoncentrat, örter, kryddor), vatten, grädde, crème fraiche 8%, mjölk, smör, salt (jod), modifierad vetestärkelse, socker, persilja, grönpeppar, vitpeppar, kryddor.
*Från svenskodlade ärter
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
-
Värde Per 100 g Per portion (400 g) Energi
722 kj/173 kcal 2888 kj/690 kcal Kolhydrater 9,8 g 39 g – varar sockerarter 1,8 g 7,1 g Fett 12 g 48 g – varav mättat fett 6,4 g 26 g Fiber 1,4 g 5,5 g Protein 5,3 g 21 g Salt 1,1 g 4,4 g