Innovationsarbete

På Swecon driver innovation oss att ständigt utveckla våra produkter och tjänster, införa digitala verktyg för att förbättra effektiviteten och hitta innovativa lösningar på problem.

Innovation på Swecon

Framtiden inom anläggningsmaskiner är lika viktig för oss som för våra kunder och partners. Genom starka partnerskap kan vi bygga en innovativ bransch som är enkel, hållbar och inte minst rolig.

Från fjärrvideostöd och telematik, till preventivt arbete – vi kan tillhandahålla de senaste innovationerna för tunga operationer, allt i nära samarbete med dig som kund. Vi sätter dina affärsbehov i centrum för vårt innovativa arbete.


Tre av våra innovationer

 • mySwecon

  Vårt digitala verktyg, mySwecon, är din digitala assistent på arbetsplatsen.

  För att göra ditt liv enklare har vi samlat alla tjänster som du som kund behöver för att underlätta vardagen.

  Till mySwecon

 • Begagnade reservdelar

  Genom att kombinera innovativa initiativ med hållbarhet kan du som kund återanvända det som redan har producerats – vilket minskar vår miljöpåverkan och ger ett billigare alternativ till nytillverkade komponenter.

  Till begagnade reservdelar

 • Eldrivna kompaktmaskiner

  Gör produktiva framsteg på ett hållbart, effektivt och lugnt sätt med våra revolutionerande elektriska byggmaskiner. Få jobbet gjort med mindre buller, färre vibrationer och utan avgaser.

  Mer om våra eldrivna maskiner

Innovativa kundlösningar​

Volvo kraftsamlar i Förbifart Stockholm

Vi förenar våra kompetens och resurser inom Swecon och Volvo Truck Center i ett unikt erbjudande som uppfyller alla de krav som entreprenörerna i Förbifart Stockholm ställer. Swecon och Volvo Truck Center har i många år varit en aktiv aktör i utvecklingen av Stockholms- och Mälarregionen. Vår lokala närvaro, lokalkännedom, personalens kompetens och vårt utbyggda kontaktnät ger många fördelar för dig som kund: snabb respons, gemensamma serviceinsatser, dygnet-runt-jour och enklare kontaktvägar.

Som ett av Sveriges största infrastrukturprojekt någonsin är Förbifart Stockholm beroende av att varje entreprenör och leverantör kan leverera rätt tjänst på rätt plats och i rätt tid. Detta skapar den nödvändiga trygghet som är en förutsättning för projektets genomförande – och framgång. Volvo Lastvagnar, genom återförsäljaren Volvo Truck Center, och Volvo Construction Equipment, genom återförsäljaren Swecon, samordnar sina resurser för att ge entreprenörerna maximal uppbackning.

Framtiden inom anläggningsmaskiner

Med autonoma fordon, elektrifiering och konnektivitet är vi i början på en stor förändring, där en teknikförskjutning sker i vår bransch och vårt samhälle. Denna förändring kommer att involvera nya kunder och segment som vi inte gör affärer med idag. Nya affärsmodeller och tjänster kommer att skapas när marknadens krav utvecklas, och vi kommer sannolikt att på lång sikt se förändringar i det traditionella sättet att göra affärer. Med omfattande kunskap och en ledande position inom anläggningsmaskiner har vi på Swecon ett nära samarbete med våra partners, för att säkerställa att vi ligger i framkant av denna utveckling.