Förändringen börjar här

Världen förväntar sig att vi pratar mindre och gör mer.

Det börjar med oss

Världen är beroende av att vår bransch bidrar med tillväxt samtidigt som vi minskar vårt klimatavtryck. Den är beroende av att vi konstruerar byggnader och infrastruktur för människor överallt. Den är beroende av att vi arbetar tillsammans för att bygga världen vi vill leva i.

Världen förväntar sig att vi pratar mindre och gör mer. Därför visar vi vägen med:

  • eldrivna maskiner som för vår bransch framåt
  • tjänster som bidrar till att våra kunder får ut mer av sina företag
  • innovationer som förändrar sättet vi arbetar på

Förändringen börjar här – följ med oss!


Initiativ

Elektromobilitet

Vi lever i en värld där hållbarhetskraven hela tiden ökar. Vi har ett brett sortiment av eldrivna maskiner, och som du ser i bilden nedan kommer det elektriska sortimentet att växa de kommande åren. 

 

Gör hållbara framsteg på ett tyst sätt

Resan mot ett utsläppsfritt byggande är i full gång. Med våra elektriska maskiner får du hög prestanda med mindre buller, färre vibrationer och inga avgaser.

Det är lätt att hitta nya möjligheter med våra elektriska maskiner: de gör det möjligt för dig att arbeta på nya platser, på natten och även i känsliga inomhusmiljöer. Du får arbetet gjort medan konkurrenterna sover. För närvarande består vårt ständigt växande sortiment av fem elektriska anläggningsmaskiner, vilket är det bredaste utbudet i branschen: L25 Electric, L20 Electric, ECR25 Electric, EC18 Electric och ECR18 Electric

Kanske är det dags att ändra ditt sätt att göra affärer?

 

Hållbar motorsport

Swecon är officiell partner till Construction Equipment Dealer Team i en satsning på eldriven rallycross i FIA World Rallycross Championship. Volvo Construction Equipment är dessutom mästerskapets officiella partner för banbyggande och officiell leverantör av entreprenadmaskiner. Genom dessa partnerskap hoppas vi inspirera till förändring och skynda på övergången till en mer hållbar framtid med mer mångfald.

 

100 % fossilbränslefria fordon i Volvo-koncernen från 2040

Som en världsledande tillverkare har Volvo inte bara kraften att förändra – de, och vi, har även ett ansvar att bidra till en mer hållbara bygg- och anläggningsbransch. Volvo CE:s mål är att uppnå netto-noll utsläpp av växthusgaser i värdekedjan år 2040, med avsevärda utsläppreduceringar så tidigt som 2030.

Vägen mot netto-noll är en process som kombinerar data, anslutningsmöjligheter och lösningar på plats. Med hjälp av telematikdata från anslutna maskiner kan vi bedöma hur stor den totala bränsleförbrukningen är, och får en översikt över CO₂/ton för alla maskiner på arbetsplatsen. Maskindata, materialflöde, sammansättning av maskinparken, bränsletyp och förarbeteende kan sedan analyseras för att se vilka åtgärder som behöver vidtas för att reducera utsläpp.

I vårt tjänsteutbud finns även EcoOperator-utbildningen där du kan lära dig snabba och enkla sätt att minska bränsleförbrukningen och skadliga utsläpp, samt hur du kan minska slitaget på dina maskiner.

 

Hur man inspirerar unga kvinnor att bli ingenjörer

När Volvo CE hörde att många flickor ger upp sina ingenjörsdrömmar vid en tidig ålder, bestämde de sig för att inspirera och uppmuntra dem.

Läs artikeln (extern länk)

 

 

Hållbarhet i praktiken från jord till bord

Jennifer Milikowsky från Walden Hill Farms tar klivet från ord till handling genom att införa hållbarhet i varje aspekt av livet. Låt oss ta en tur till New England, USA, och få en inspirerande insikt i hur en eldriven entreprenadmaskin kan bana vägen till en bättre värld. Besök Walden Hill!