Tjänster

mySwecon

mySwecon är en digital kundportal som ger dig översikt över din maskinflotta och samlar dina viktigaste tjänster på ett och samma ställe. Kom igång med mySwecon idag och upptäck en värld av digitala möjligheter.

Logga in

 

Kontroll och lönsamhet

 

mySwecon hämtar data både från Volvos och Swecons system, samt de system som finns inbyggda i din maskin. Informationen blir därför lättillgänglig och överskådlig för dig som användare, oberoende av storleken på din maskinflotta. Detta gör att du kan fatta välgrundade beslut och fokusera fullt ut på din verksamhet.

mySwecon är helt kostnadsfritt att använda för dig med ett Swecon-kundnummer.


Upptäck fördelarna med mySwecon

 • Ju mer du vet desto bättre blir du

  mySwecon samlar in och presenterar data från olika system kopplade till din Volvomaskin såsom CareTrack  på ett sätt som förenklar beslutsfattande och effektivisering.

 • Ju mer du vet desto bättre kontroll har du

  mySwecon ger dig både en översikt över din maskinpark och detaljerad information såsom bränsleförbrukning, kostnad och klimatavtryck för dina maskiner.

 • Ju mer du vet desto mer får du ut av din maskin

  Med bra koll på driftstimmar fördelat på aktiv och tomgångskörning, både för flottan och nerbrutet per maskin, blir det lättare att planera och effektivisera arbetet framåt.

 • Ju mer du vet desto mer kan du vara igång

  Att kunna se planerad service och utförda verkstadstjänster med serviceprotokoll leder till minskade driftstopp.

Funktioner i mySwecon

 • 1

  Aktivera kontot och logga in

   

  För att aktivera ditt mySwecon-konto behöver du vara firmatecknare och ha ditt organisationsnummer redo. Du loggar sedan enkelt in med Bank-ID och kan därefter lägga till andra användare till ditt konto.   

  Är det någon annan än firmatecknaren som ska starta kontot?
  Använd fullmakten, skanna in med giltigt ID och skicka till myswecon@swecon.com

  Länk till fullmakt (pdf)

  Ladda ned mySwecon-appen

   

 • 2

  Översikt och analys

   

  Med mySwecon får du snabb översikt av dina maskiners position, serienummer och dokumentation. Du får även ett verktyg för att analysera och jämföra dina maskiners driftstid, tomgångskörning och bränsleförbrukning så att din maskinflotta kan bli så effektiv som möjligt.

 • 3

  Missa aldrig ett servicetillfälle

   

  När det börjar närma sig service för din maskin får du notis om detta på maskinkortet. Du kan då enkelt göra en  bokningsförfrågan för en service eller annan verkstadstjänst direkt i mySwecon. Swecons Uptime center kommer då att återkoppla till dig inom 48 timmar med ett bokningsförslag.

  mySwecon ger dig också full överblick över dina framtida planerade verkstadstjänster och genomförda verkstadstjänster där du hittar dina serviceprotokoll.

 • 4

  Köp reservdelar

   

  Med mySwecon får du en direktlänk till Swecons webbshop där du dygnet runt kan välja bland cirka 300 000 sökbara delar.

 • 5

  Administrera användare

   

  Som ägare eller administratör har du full kontroll över användaråtkomsten till ditt mySwecon-konto. Du kan enkelt lägga till kollegor eller anställda till kontot med deras mejladress. Anpassa sedan vilken användare som ska ha vilken behörighet med olika användarprofiler för att mySwecon ska passa din verksamhet på bästa sätt.

 • 6

  Digital dokumentation

   

  I mySwecon kan du samla alla dina maskindokument på ett och samma ställe. Skapa enkel och översiktlig åtkomst till protokoll, tekniska specifikationer, miljödeklarationer och e-signerade dokument.

  För varje maskin finns dessutom en loggboksfunktion för att enkelt kunna sprida information – både med text, bild och film.

 • 7

  Diagnostik och felkoder

   

  Med mySwecon kan du enkelt söka på felkoder från maskinen och få rekommendationer för hur du ska agera. Tjänsten är i dagsläget tillgänglig för grävmaskiner över 12 ton.

 • 8

  E-signering

   

  mySwecon gör det möjligt att för dig som Sweconkund direkt kunna signera dina avtal med Bank-ID. Skriv under dina köpavtal, serviceavtal eller ramavtal för uppkopplade tjänster digitalt och få dina kopior automatiskt sparade under dokument i mySwecon.

Tyck till om mySwecon

Vi utvecklar ständigt mySwecon och dess funktioner för att bättre kunna möta våra kunders behov och utmaningar. För att uppnå detta och utveckla funktioner som förenklar vardagen med maskiner vill vi göra detta tillsammans med våra kunder och användare.

Har du tankar om hur mySwecon kan bli ännu bättre eller idéer på ny funktionalitet som du skulle vilja se i portalen?

Kontakta oss via kontaktformuläret (gul knapp i toppen av sidan), eller hör av dig till mySwecons support.

 

mySwecon-supporten

 • +46 10 556 10 40 (vardagar kl 08–15)​
 • myswecon@swecon.com

mySwecon hos kunden

De arbetar överallt i hela världen, i olika branscher och förhållanden. Men alla har de två saker gemensamt – de är kunder hos Volvo CE och de är framgångsrika. Här är deras berättelser.

 • Econova i Norrköping

  "Det känns som om tjänsterna i mySwecon utvecklas ständigt utifrån vad vi behöver och vill ha. Att kunna läsa av klimatavtrycket för varje enskild maskin är riktigt bra när vi deklarerar hållbarhetsarbetet."
  - Tobias Marklund, affärsutvecklare på Econova.

  Läs mer

 • Swerock i Helsingborg​

  "mySwecon ger oss en snabb överblick. Framför allt tack vare att vi kan följa service- och reparationshistoriken på maskinen."
  –Fredrik Pålsson, Swerock i Helsingborg​​

  Läs mer

 • MNG AB i Varberg

  – Det här ger oss och mig möjlighet att lätt komma åt information om alla maskiner och på så sätt får bra koll på hela flottan.
  Martin Nielssen, MNG AB i Varberg​

  Läs mer

 • P Å Hellströms Bygg AB i Öjebyn​

  – Den absolut främsta fördelen är att jag kan boka service och reparationer, direkt i mySwecon. Jag slipper sitta i telefonkö.
  Urban Roslin, P Å Hellströms Bygg AB i Öjebyn​​

  Läs mer