Det här är Swecon

Swecon är exklusivt auktoriserad och rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment. Vi skapar värde genom att tillhandahålla branschens bästa kunskap, maskiner och service. Våra kunder är alltid i centrum.

 • Mission statement

  “Vi säkrar våra kunders framgång genom att tillhandahålla förstklassig support och tillförlitliga, innovativa lösningar.”

 • Vision

  ”Vi driver, leder och utvecklar branschen”
  "Vi är den ledande återförsäljaren av anläggningsmaskiner ”

Våra kärnvärden

Trygghet

Genom att alltid göra det lilla extra för att förstå er verksamhets behov, kan ni vara säkra på att er verksamhet kommer få rätt lösningar för det mest effektiva resultatet.

Ansvar

Det är vårt ansvar att se till att vi uppfyller vårt löfte. Vi strävar efter att göra ert liv med våra maskiner enklare, mer hållbart, effektivt och roligt.

Kreativitet

Guidade av vårt kärnvärde kreativitet, driver vi ständig utveckling. Genom ett nära samarbete strävar vi efter att göra våra lösningar så fördelaktiga för er verksamhet som möjligt.

Swecon i siffror

 • Checkmark
  34 anläggningar
 • Checkmark
  650 anställda
 • Checkmark
  4,5 miljarder SEK i omsättning

Swecon är en del av Lantmännen-familjen

Swecon är en del av svenska Lantmännen-koncernen, ett jordbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom jordbruk, maskiner, bioenergi och mat.

Det innebär att vi ägs av 19 000 svenska jordbrukare, har runt 10 000 anställda, har verksamhet i hela Europa och omsätter 60 miljarder kronor på årsbasis. Med vår grund i spannmål förädlar vi resurser för ett livskraftigt jordbruk.

Läs mer om vår historia