Det här är Swecon

Swecon är exklusivt auktoriserad och rikstäckande återförsäljare för Volvo Construction Equipment och Volvo Penta Industri. Vi skapar värde genom att tillhandahålla branschens bästa kunskap, maskiner, industrilösningar och service. Våra kunder är alltid i centrum.

 • Mission statement

  “Vi säkrar våra kunders framgång genom att tillhandahålla förstklassig support och tillförlitliga, innovativa lösningar.”

 • Vision

  ”Vi driver, leder och utvecklar branschen”
  "Vi är den ledande återförsäljaren av anläggningsmaskiner ”

Våra kärnvärden

Trygghet

Genom att alltid göra det lilla extra för att förstå er verksamhets behov, kan ni vara säkra på att er verksamhet kommer få rätt lösningar för det mest effektiva resultatet.

Ansvar

Det är vårt ansvar att se till att vi uppfyller vårt löfte. Vi strävar efter att göra ert liv med våra maskiner enklare, mer hållbart, effektivt och roligt.

Kreativitet

Guidade av vårt kärnvärde kreativitet, driver vi ständig utveckling. Genom ett nära samarbete strävar vi efter att göra våra lösningar så fördelaktiga för er verksamhet som möjligt.

Swecon i siffror

 • Checkmark
  34 anläggningar
 • Checkmark
  650 anställda
 • Checkmark
  5 miljarder SEK i omsättning

Swecon är en del av Lantmännen-familjen

Swecon är en del av den svenska Lantmännen-koncernen.

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Lantmännen ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter cirka 70 miljarder SEK på årsbasis. 

Läs mer om vår historia