Att arbeta på Swecon

Lär dig mer om vår långsiktiga vision, vår arbetsplats och spännande arbetsområden.

Kärnbudskap

Hängivna att vara marknadsledande inom vår bransch

Ett nära samarbete med våra kunder som en pålitlig affärspartner är nyckeln till vår framgång. Här har alla en unik färdighet och vi uppmuntrar till att dela värdeskapande insikter och lära av varandra. Framför allt, vi brinner för det vi gör.

Stolta över att arbeta med förstklassiga maskiner

Att vi arbetar med de bästa produkterna i anläggningsbranschen gör oss till en stark aktör på marknaden, och vi är stolta över vårt arbete. Vi strävar efter att fortsätta hitta nya lösningar genom att utmana oss själva och fördjupa våra kunskaper.

Livslångt specialistkunnande

På Swecon finns ett genuint intresse för maskiner. Det är en nyfikenhet som går utanför vårt dagliga arbete, och det är anledningen till vårt kunnande inom maskinunderhåll. Det är också därför vi kan erbjuda marknadens bästa service.

Swecon är en del av Lantmännen

Swecon är en del av Lantmännenett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Lantmännen ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter cirka 70 miljarder SEK på årsbasis.


Verksamhetsområden​

Hitta din karriär hos Swecon! Läs mer om några av våra tjänster eller sök bland våra lediga jobb.

 • Servicetekniker

  Du får arbeta med Volvo anläggningsmaskiner som är de bästa i sin klass.

  Du är självgående och kommer utföra diagnoser av fel och funktionsstörningar på de mekaniska, hydrauliska, elektriska och elektroniksystemen.

  Att reparera och renovera maskiner som väger upp till 90 ton är en del av det roliga, liksom att utrusta maskinerna enligt kundens änskemål med t ex olika redskap.

  Varje dag för med sig en ny varierad och tekniskt krävande miljö där du har ett nära samarbete med våra kunder.

 • Försäljning

  Din främsta uppgift är att ge dina kunder lösningsorienterad rådgivning. Att infomera och förklara våra maskiners olika och behovsspecifika användningsområden. ​

  Ditt fokus kommer att ligga på att förvärva och etablera ett partnerskap med nya och potentiella kunder.

 • Supportfunktioner

  Som supportfunktion stödjer du verksamhetens processer och genom det ges företaget bra förutsättningar att uppnå bästa resultat.

  Välj mellan ett brett utbud av karriärmöjligheter inom bland annat kundservice, inköp, marknadsföring och kommunikation, HR och ekonomi.


Våra medarbetare

 • "I framtiden vill jag fortsätta utbilda mig och utvecklas inom yrket. Jag trivs så bra med jobbet på Swecon, så här vill jag stanna."

  Jessica, Servicetekniker

 • "Visa dig intresserad och vetgirig – och ha kul på jobbet. Kanske trivs du så bra att du stannar i 47 år."

  Gunnar, Reservdelssäljare 

 • ”Jag gillar att prova nya saker, hitta nya vägar och utmaningar. Jag gick med i Swecon som tillfällig administratör, nu arbetar jag som platschef. ”

  Marie, Platschef

 • "Jag trivs på Swecon, här vill jag jobba kvar och utveckla mig."

  Afewerki, Servicetekniker