Tjänster

mySwecon

mySwecon är en digital kundportal som ger dig översikt över din maskinflotta och samlar dina viktigaste tjänster på ett och samma ställe – både på webben och i appen. Kom igång med mySwecon idag och upptäck en värld av digitala möjligheter

Logga in

 

Kontroll och lönsamhet

 

mySwecon hämtar data både från Volvos och Swecons system, samt de system som finns inbyggda i maskinen. Informationen blir därför lättillgänglig och överskådlig för dig som användare, oberoende av storleken på din maskinflotta, både när du använder portalen på webben och i appen. Detta gör att du kan fatta välgrundade beslut och istället fokusera fullt ut på din verksamhet  

mySwecon är helt kostnadsfritt att använda för dig med ett Swecon-kundnummer, har du frågor eller funderingar? Kontakta oss 


Upptäck fördelarna

 • Ju mer du vet desto bättre blir du

  mySwecon samlar in och presenterar data från olika system kopplade till din Volvomaskin, som CareTrack, på ett sätt som förenklar beslutsfattande och effektivisering     

 • Ju mer du vet desto bättre kontroll har du

  mySwecon ger dig både en översikt över din maskinpark och detaljerad information såsom bränsleförbrukning, kostnad och klimatavtryck för dina maskiner

 • Ju mer du vet desto mer får du ut av din maskin

  Med bra koll på driftstimmar fördelat på aktiv och tomgångskörning , både för flottan och nerbrutet per maskin, blir det lättare att planera och effektivisera arbetet framåt.

 • Ju mer du vet desto mer kan du vara igång

  När du tydligt ser planerad service och utförda verkstadstjänster med serviceprotokoll leder det till minskat driftstopp.

Kom igång

 • 1

  Aktivera kontot och logga in

   

  För att aktivera ditt mySwecon-konto, och få tillgång till både kundportalen och e-handeln, behöver du vara firmatecknare och ha ditt organisationsnummer redo. Du anger dina personuppgifter loggar därefter enkelt in med Bank-ID både på webben och i appen. Appen hittar du i Apple Appstore eller Google Play.

  Är det någon annan än firmatecknaren som ska starta kontot?
  Använd fullmakten, skanna in tillsammans med giltiga ID och skicka till myswecon@swecon.com

  Länk till fullmakt (pdf)

  Ladda ned mySwecon-appen

   

 • 2

  Både på webben och i telefon

   

  mySwecon är tillgängligt både som en webbportal och som en App för iPhone och Android. I både Appen och webportalen loggar du in med Bank-ID så att du slipper tänka på lösenord. De är alltid synkroniserade så att du hittar samma information och funktioner på båda webben och i Appen.

 • 3

  Administrera användare

   

  Som ägare eller administratör har du full kontroll över användaråtkomsten till ditt mySwecon-konto. Du kan enkelt lägga till kollegor eller anställda till kontot med deras mejladress. Anpassa sedan vilken användare som ska ha vilken behörighet med olika användarprofiler för att mySwecon ska passa din verksamhet på bästa sätt.

 • 4

  Administrera maskiner

   

  Genom att använda funktionen ”Maskingrupper” kan du enkelt ställa in vilka användare i mySwecon som ska tillgång till vilka maskiner. På så vis ser användarna bara de maskiner som de jobbar med i mySwecon vilket gör portalen smidigare att arbeta i.

Funktioner

 • 1

  Få en direkt översikt 

   

  När du loggar in mySwecon presenteras direkt en översikt av information för de senaste 7 dagarna. Dina maskiners bränsleförbrukning och driftstid fördelat på aktiv- och tomgångskörning visas. Du ser om du har någon bokad eller utförd service med Swecon och kan även om du har något avtal för digital signering.

  Ett enkelt sätt att få full kontroll på dina maskiner varje dag helt enkelt.

 • 2

  Analysera dina maskindata

   

  Med mySwecon får du snabb översik

  t av dina maskiners position, serienummer och avtal. Du får även ett verktyg för att analysera och jämföra dina maskiners driftstid, tomgångskörning och bränsleförbrukning. Verktyget möjliggör också analys av bränslekostnader och klimatavtryck så att din maskinflotta kan bli så effektiv som möjlig

 • 3

  Missa aldrig ett servicetillfälle

   

  När det börjar närma sig service för din maskin får du notis i portalen. Du kan då enkelt göra en bokningsförfrågan för en service, eller annan verkstadstjäns,t direkt i mySwecon. Swecons Uptime center kommer då att återkoppla till dig inom 48 timmar med ett bokningsförslag baserat på din förfrågan.

  mySwecon ger dig också full överblick över dina framtida planerade verkstadstjänster och genomförda verkstadstjänster där du hittar dina serviceprotokoll.

 • 4

  Köp reservdelar

   

  Via mySwecon kan du smidigt använda dina befintliga inloggningsuppgifter för att få omedelbar tillgång till Swecons e-handel. Här kan du utforska vårt sortiment med över 300 000 reservdelar och göra ditt köp när det passar dig, oavsett tid på dygnet. 

  Handla dina reservdelar här

  Läs mer om vår e-handel

 • 5

  Digital dokumentation

   

  mySwecon kan du samla alla dina maskindokument på ett och samma ställe. Skapa enkel och översiktlig åtkomst till protokoll, tekniska specifikationer, miljödeklarationer och e-signerade dokument.

  För varje maskin finns dessutom en loggboksfunktion för att enkelt kunna sprida information – både med text, bild och film  

 • 6

  E-signering

   

  mySwecon gör det möjligt att för dig som Sweconkund att smidigt kunna signera dina avtal med Bank-ID. Skriv under dina köpavtal, serviceavtal eller ramavtal för uppkopplade tjänster digitalt och få dina kopior automatiskt sparade direkt i mySwecon.

Tyck till

Vi utvecklar ständigt mySwecon och dess funktioner för att bättre kunna möta våra kunders behov och utmaningar. För att uppnå detta och utveckla funktioner som förenklar vardagen med maskiner vill vi göra detta tillsammans med våra kunder och användare.

Har du tankar om hur mySwecon kan bli ännu bättre eller idéer på ny funktionalitet som du skulle vilja se i portalen?

Kontakta oss via kontaktformuläret (gul knapp i toppen av sidan), eller hör av dig till mySwecons support.

 

mySwecon-supporten

 • +46 10 556 10 40 (vardagar kl 08–15)​
 • myswecon@swecon.com

mySwecon hos kunden

De arbetar överallt i hela världen, i olika branscher och förhållanden. Men alla har de två saker gemensamt – de är kunder hos Volvo CE och de är framgångsrika. Här är deras berättelser.

 • Econova i Norrköping

  "Det känns som om tjänsterna i mySwecon utvecklas ständigt utifrån vad vi behöver och vill ha. Att kunna läsa av klimatavtrycket för varje enskild maskin är riktigt bra när vi deklarerar hållbarhetsarbetet."
  - Tobias Marklund, affärsutvecklare på Econova.

  Läs mer

 • Swerock i Helsingborg​

  "mySwecon ger oss en snabb överblick. Framför allt tack vare att vi kan följa service- och reparationshistoriken på maskinen."
  –Fredrik Pålsson, Swerock i Helsingborg​​

  Läs mer

 • MNG AB i Varberg

  – Det här ger oss och mig möjlighet att lätt komma åt information om alla maskiner och på så sätt får bra koll på hela flottan.
  Martin Nielssen, MNG AB i Varberg​

  Läs mer

 • P Å Hellströms Bygg AB i Öjebyn​

  – Den absolut främsta fördelen är att jag kan boka service och reparationer, direkt i mySwecon. Jag slipper sitta i telefonkö.
  Urban Roslin, P Å Hellströms Bygg AB i Öjebyn​​

  Läs mer