Rally Sweden 2024

WRC är en av de absolut största utmaningarna en förare, och teamen, kan ställas inför. Tretton deltävlingar i lika många länder – från chilenska bergen till det svenska vinterlandskapet. Alla lopp är unika och ställer extrema krav på förare, bil och team. I februari körs Rally Sweden - det enda vinterrallyt i WRC-kalendern. Det svenska rallyt genomförs den 15-18 februari i Umeå med omnejd.

Swecon har tidigare och under flera år försett Rally Sweden med maskiner från Volvo Construction Equipment. I vårt lokala samarbete med Rally Sweden arbetar vi förstås aktivt med att minimera miljöpåverkan. Tillsammans med Rally Sweden och under parollen "Rally Towards Zero" ser vi till att våra maskiner är eldrivna eller körs på fossilfri HVO-diesel med motorer som svarar mot de hårt ställda utsläppskraven i Steg 5. Det är bara ett av många steg mot det högt ställda målet att göra tävlingen helt klimatneutral.

Du träffar Swecons produktexperter och lokala säljare i vår expotrailer och monter på Red Barn Arena i Umeå. Här kan du upptäcka nya maskiner från Volvo Construction Equipment och delta i tävlingar med fina priser!

Senaste nytt

Nu är det klart. Nio utmanande sträckor som ska avverkas två gånger står på menyn, drygt 300 km specialsträcka. En tredjedel, ca 107 km av dem är nya gentemot förra året. Med transportsträckorna kommer teamen tillryggalägga minst 1 100 km under helgen. 

👉🏼 Kolla in årets sträckor på rallysweden.com

Nu är anmälan till Rally Sweden 2024 stängd. 56 ekipage från 27 olika länder kommer till VM-festen i Umeå. De två senaste årens vinnare Kalle Rovanperä och Ott Tänak kommer bägge till start i tävlingen liksom svenska affischnamnet Oliver Solberg.

👉🏼 Kolla in hela startlistan på rallysweden.com


Relaterad information

 

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462