blog_post

Volvo EW160E - Henriks blå drömmaskin

06 sep. 2021

I höstas vann Norrtäljeföretaget Rösab tävlingen Sveriges snyggaste entreprenadmaskin med en svartlackerad EW160E med extra allt. När Henrik, som jobbar på Kristianssons Entreprenad i Kode utanför Göteborg, skulle beställa sin nya hjulgrävare, så hade han Rösabs maskin på näthinnan.

– Ja, jag hade sett några bilder på den och blev inspirerad.

Tillsammans med säljaren på Swecon, Carl Ljungqvist, gick Henrik igenom de olika alternativen.

– Jag var mest intresserad av en annan färg är den vanliga gula och fastnade för Volvo Ocean Blue metallic med grå stripes.

Kärran också

Beslutet låg trots allt hos ägaren Daniel Kristiansson, som dock inte var särskilt svårövertalad.

– Henrik var den förste jag anställde och han är verkligen bra på att sköta om sina maskiner. Klart han skulle få det han ville ha, men jag ville inte veta hur mycket det kostade, skrattar Daniel.

Det blev lite annat också. Ljusbågar på taket och motvikten, ett infällt trappsteg i schaktbladet samt ett grävsystem från Leica. Plus en kärra, en Randex XD85, i samma metallicblå som hjulgrävaren och även den med extra back- och positionsljus.

– Jag är jättenöjd. Sedan är ju maskinen i sig så bra. Jag körde tidigare en EW140D och den var ibland lite för liten för de jobb vi får in.

Hjulgrävare är bäst

Daniel Kristiansson startade bolaget 2011 efter att ha varit anställd i närmare tio år. I början var han ensam med en EW140C. I dag har företaget tio medarbetare och lika många maskiner. 70–80 procent av arbetet handlar om att lägga ledningar för fjärrvärme och gas i centrala Göteborg.

– Jag har fyra Volvo hjulgrävare och de är mina favoriter. De gör jobbet, de är trevliga att köra och är mångsidiga. De är också skonsamma mot underlaget, vilket är viktigt när man kör i stan, och smidiga att flytta från ett ställe till ett annat.

Hans maskinintresse sträcker sig utanför det som rör jobbet och entreprenadmaskiner. Hemma i garaget i Kode står en vit Chevrolet Impala från 1963.

– Jag har varit intresserad av maskiner sedan jag var liten. Chevrolet Impala är lite av min drömbil, men den luftar jag bara på sommaren när det är fint väder.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462