blog_post

Grus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och Volvo

17 maj 2022

Grus Schakts vd; Jens Jokinen, berättar att företaget väljer att beställa entreprenadmaskiner från Volvo tack vare de helhetslösningar Swecon och Volvo kan leverera. ”Maskinerna är bra, slitstarka och pålitliga. Förarna är väldigt nöjda med maskinerna och det betyder såklart mycket för oss”, säger Jens.

Som beslutsfattare för större inköp i bolaget, vill Jens också poängtera att det professionella samarbetet runt hela affären väger tungt i valet av leverantör. Genom Swecon och Volvo får de en komplett lösning som inkluderar det mesta de behöver vilket gör valet av maskinleverantör enkelt.

”Det är oerhört viktigt att ha en tät dialog och ett nära samarbete, som vi har med Volvo Financial Services och Swecon idag. Tillsammans erbjuder de allt vi behöver, som bland annat inkluderar maskin, leasingavtal, serviceavtal, utbildning av förare, och Eco Operator.” Känslan av att få vara med och påverka är viktig, och kunskapen om våra behov finns verkligen hos Swecon och Volvo”, säger Jens.

Sofie Theorén på VFS berättar att hon, som säljansvarig för Region Norra Sverige, träffat Jens och andra kollegor på Grus Schakt under året för att diskutera deras investeringsbehov. De har utgått från de maskinbehov Grus Schakt har samt vilka uppdrag som är aktuella i Västerbotten. Tillsammans har de kommit fram till att operationell leasing som sträcker sig 36 månader med ett serviceavtal med Swecon är rätt lösning för bolaget. Jens berättar att de nya maskinerna kommer att användas till allt från mindre anläggningsprojekt till stora regionala infrastrukturprojekt som Botniabanan, dit de stora maskinerna går.

Grus Schakt har sitt säte i Umeå, men är verksamma i hela Västerbotten. Företaget grundades 1989 och är idag Umeås största entreprenadföretag. Med ett 50-tal anställda och en flotta med cirka 70 fordon, utför företaget uppdrag för bygg- och anläggningsbranschen samt renhållning och underhåll till både offentlig och privat sektor. Grus Schakt omsätter idag 75 mkr och de ser positivt på framtiden. Det pågår i dagsläget stora utvecklingsarbeten i Umeå med omnejd och den expanderingen vill bolaget gärna fortsätta vara med och driva berättar Jens.

Volvo Financial Services svenske säljchef; Magnus Lidén berättar om Grus Schakt som en lojal kund med positiv framåtanda. ”Grus Schakt vill verkligen vara med och bygga framtidens infrastruktur och samhälle och det är just sådana kunder vi önskar,” säger Magnus.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462