blog_post

Markus fick fria händer och skapade sin drömmaskin

21 feb. 2022

Det var under bygget av Nysäter Windfarm i Viksjö utanför Härnösand – en av Sveriges största vind - kraftsparker med 114 vindkraftverk – som Markus kom i kontakt med 3L Schakt och de tre bröderna Johannes, Markus och Daniel Lundqvist från Vilhelmina. 

Bröderna gillade Markus och hans yrkesskicklighet. Så mycket att de erbjöd honom jobb. Markus var också intresserad, men...

– Jag har ju ändå kört grävmaskin i 20 år, då hoppar man inte på vad som helst. 

Som villkor krävde Markus att han själv skulle få välja maskin och utrustning. Det köpte bröderna Lundqvist.

– Markus är en eftertraktad grävmaskinist och respekterad i branschen. Dessutom tänkte vi lika, vi ville också ha en Volvo med hög undervagn, säger Daniel Lundqvist. 

Sticker ut


På bygget av vindkraftparken Björnberget utanför Ånge syns resultatet av förhandlingen. Ja, Markus svartfolierade Volvo EC300EL High & Wide sticker verkligen ut i mängden av arbetsfordon.

– Ja, jag gillar att ha en maskin som drar blickarna till sig. Med det kommer också ett ansvar, jag är pedantisk i skötseln av maskinen, säger Markus.

Markus fick alltså fria händer och gick metodiskt till väga. 

– Jag har kört alla fabrikat och Volvo är helt enkelt bäst. Förarkomforten är oslagbar och det är viktigt när man jobbar 10-12 timmar om dagen.

Sedan skulle maskinen utrustas och Markus tänkte på alla detaljer. Det blev bland annat:

• OilQuick fäste och rotor på stickan.
• Kameror fram, bak och på sidan.
• MittX-båge på taket och på motvikten.
• Maskinstyrning.
• Kompressor i hytten.
• Personligt anpassade skopor.
• Maskinen folierades i svart och grått med företagsloggan på sidorna.
• Dubbla högtryckshorn.

Som i himmelriket


Naturligtvis är Markus helnöjd, han fick ju precis som han ville.

– Ja, det är som att sitta i himmelriket! Den stora undervagnen är väldigt stabil, maskinen är som gjuten i marken. Eftersom den också är högre, ser jag väldigt bra. Om Markus måste peka på den detalj som han är mest nöjd med, är det ändå belysningen.

– När man jobbar som jag, nästan mitt i skogen, så är arbetsbelysningen oerhört viktig. Mina 30 lampor räcker till, gott och väl. Och samarbetet med 3L Schakt är ömsesidigt positivt.

– Bröderna Lundqvist är helt suveräna att jobba med! Jag är tacksam för att jag fick precis den maskin jag ville ha. I gengäld vet de att jag sköter om grejorna pedantiskt.

Kör du eller en kollega en entreprenadmaskin som du tycker sticker ut? Nominera din maskin till "Årets snyggaste entreprenadmaskin 2022" senast den 28 februari.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462