blog_post

Stilsäker debut för Volvo ECR355E i Falu Snowpark

28 mars 2023

Sakta men säkert larvar hans senaste investering, en splitter ny Volvo ECR355E, uppför backen i Falu Snowpark för att med skopan forma en half pipe. En grävmaskin i den miljön väcker i sig uppmärksamhet – han är ensam i Dalarna med just den maskinen – men Alexanders kortradieegrävare är dessutom något alldeles speciellt.

– Färgen är Volvogrå, men det är lite brunt i tonen, ser du det? Jag ville ha något extra, men inte för mycket lampor, dekaler och sånt. Stilren och lite ghost-aktig, säger Alexander nöjt.

Fokus på målet

Det sista skulle även kunna vara beskrivningen på ett lyckat backhopp. Det vet Alexander också en hel del om. Han började hoppa som femåring och tog sitt första SM-guld som 15-åring. Det blev flera SM-guld till och även VM-deltagande i italienska Val di Fiemme 2013.

– Äsch, det där har jag lagt bakom mig nu. Men visst, att vara entreprenör är lite likadant som att vara elitidrottare: att fokusera på ett mål och sedan jobba hårt och målmedvetet.

Tillsammans med sambon Elina startade Alexander bolaget A&E Performance AB 2017. Bolagsnamnet mer än antyder att målsättningen är högt satt.

– Vare sig Elina eller jag gillar att ta genvägar. Vi vill göra bra jobb och bygga varumärket den vägen.

En månads förarbete

Hittills har det gått utmärkt. Svarta siffror i boksluten och stadig tillväxt. I dag har bolaget fem anställda, Elina och Alexander inräknade. I Källviken utanför Falun finns det egenbyggda garaget och maskinparken har utökats till fyra grävmaskiner, samtliga kortradiegrävare varav tre Volvo.

– Vi har två ECR235 sedan tidigare. Bra maskiner, men jag har länge drömt om en ECR355E.

Vid nyår kom äntligen den nya maskinen. På ledig tid skruvade Alexander och hans medarbetare ner maskinen och gjorde allt grundarbete för en omlackering. Själva sprutlackeringen gjordes av ett proffs.

– Drygt en månad tog det, men det var det värt, säger Alexander som i februari fick göra debut med nya ECR355E i Falu Snowpark.

Hur såg då utförandet ut? Jodå, det var vägvinnande, välkoordinerat och mycket stilsäkert.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462