news

Mäktig leverans av Volvomaskiner

21 okt 2015

Volvo Construction Equipments nya E-serie grävmaskiner är populära. Det kan Swecon i Mölndal intyga. Huvuddelen av maskinerna i en stororder från Ivarssons Entreprenad AB står nu på gården. Totalt ska 17 nya Volvomaskiner levereras.

I en nyligen avtalad affär med Ivarssons Entreprenad AB har Swecon förbundit sig att leverera 17 Volvomaskiner i olika omgångar. Just nu står åtta stycken hjulgrävare Volvo EW160E och två stycken bandgrävare Volvo EC300E Long Reach på gården i Mölndal.

Ivarssons Entreprenad i Västerlanda, cirka 5 mil norr om Göteborg, äger en maskinpark med över 65 enheter inklusive grävare, specialmaskiner och lastbilar. Det var farfar John som startade verksamheten redan 1958 och nu drivs rörelsen vidare av bröderna Mikael och Mårten Ivarsson. I dag har företaget ett 30-tal anställda maskinförare och maskinparken har växt under åren.

– Det här är en stor affär för oss, säger Lars Wiberg, Swecons ansvarige säljare i affären.

Wiberg riktar samtidigt ett stort tack till både köparna, Volvo Construction Equipment och Swecons verkstadspersonal.

– Denna affär är frukten av ett hyfsat långt arbete från Swecons och Mårten och Mikael Ivarssons sida. Det var jag som hade förmånen att få signa 17 avtal men utan de människor som hjälpt till hade det nog inte varit möjligt, säger Wiberg och fortsätter:

– Då tänker jag på mina chefer som dragit ett stort lass, Volvo CE som på ett väldigt engagerat och proffsigt sätt hjälpt till. Men mina varmaste tankar går ändå till folket på reservdelar och verkstad hos Swecon i Mölndal som ställt upp på ett föredömligt sätt. Utan dessa människor hade jag stått mig slätt i denna affär.

Swecon riktar ett stort tack till Ivarssons Entreprenad AB och önskar dem lycka till med de nya grävmaskinerna från Volvo Construction Equipment. Samtliga maskiner är utrustade med Volvomotorer som svarar mot de stränga emissionskraven i Steg IV.

Volvos framgångsrika E-serie har under sommaren kompletterats med bandgrävarna EC140E, EC160E och EC180E, samt med kortradiegrävarna ECR145E och ECR235E.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462