news

Nästan som nya – ny nivå på begagnade Volvo reservdelar från Swecon

06 jul 2021

Swecons demonteringsverkstad i Eskilstuna tar tillvara ungefär 100 fullt funktionsdugliga delar från varje maskin som demonteras, delar som får nytt liv som begagnade reservdelar. Nu har Swecon tagit det begagnade reservdelssortimentet till ytterligare en nivå när det gäller vissa utvalda delar, som motorer, transmissioner, axlar, turbos och cylindrar.

– Vi ser helt enkelt till att de här delarna, som många gärna vill ha lite extra fina, blir ordentligt uppfräschade, målade och renoverade, berättar Anders Westby, chef för logistik och inköp på Swecon, och tillägger att Swecon även skickar med ett års garanti på de här reservdelarna. 

Arbetet genomförs i nära samarbete med Swecon i Baltikum, som har både kunskapen och de specialverktyg som behövs. Där renoveras komponenterna, inte bara målas, och det givetvis med Volvo originaldelar, som bland annat filter och packningar.

– På vår anläggning i Eskilstuna gör vi visst förbättringsarbete och vi har investerat i en lackbox för att kunna måla själva.

Större valfrihet


Den här nya delen av begagnatsortimentet bidrar till att det nu finns ännu större valfrihet för den som behöver reservdelar till sin Volvomaskin: nya Volvo originaldelar eller begagnade reservdelar – där de senare är antingen ”hela och rena och gör sitt jobb” eller målade och renoverade och ”nästan som nya”.

– Det har rullat på bra under det är första året och delarna har redan blivit väldigt efterfrågade. Många av våra kunder, både i Sverige och på den internationella marknaden, uppskattar fräscha delar till sina maskiner som man i många fall värderar väldigt högt, konstaterar Anders Westby.

En viktig del i arbetet med det nya sortimentet är kunddialogen:

– Vi har löpande dialog med våra kunder om vilka produkter som är intressanta att ha i sortimentet och om vilken nivå de ska ligga på.

Läs mer om Swecons begagnade Volvo reservdelar på www.swecon.se/begres


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462