CampX by Volvo Group driver innovation och utökar med nya fokusområdet fintech

13 apr. 2023

– Vår bransch genomgår just nu en omfattande omvandling, både när det gäller de produkter vi hjälper kunder att förvärva men också genom olika affärsmodeller som gör det lättare för kunderna att lyckas med sin verksamhet, säger Allen Atchley, Senior Vice President, Strategy and Innovation på Volvo Financial Services. – Med det här nya fokusområdet under CampX-paraplyet har vi en fantastisk möjlighet att skapa nya, disruptiva innovationer som inte bara kommer att påskynda övergången till hållbara, fossilfria transporter, utan också skapa ytterligare värde för våra kunder och för Volvokoncernen.

Fintech bidrar till en ovandling av transportbranschen, inte bara genom att förändra hur kunder använder produkter och tjänster, utan också hur kunderna interagerar med erbjudanden. Ett bra exempel är försäkringsteknik, eller insurtech, som tittar på hur man kan göra försäkringsprodukter mer dynamiska och lättare att komma åt. Fintech kopplar också samman intressenter och gör det möjligt för dem att samarbeta för att skapa en mer hållbar framtid.

– CampX-konceptet har visat sig framgångsrikt med starka innovationer som ett resultat av gott samarbete, säger Helene Niklasson, chef för CampX by Volvo Group. – Nu med fintech som fokusområde kommer vi ännu bättre stödja våra kunder med produktivitet och hållbara lösningar.

CampX by Volvo Group är en strategisk motor för att påskynda teknik och affärsinnovation genom partnerskap med innovativa startups. Detta utförs i tre spår: Inkubatorn, Acceleratorn och Venture Buildern. CampX globala innovationsaccelerator finns i Göteborg i Sverige, Bangalore i Indien, Lyon i Frankrike och Greensboro i USA. Sedan invigningen 2019 har fler än 50 startups utvecklat sina idéer på CampX och fokus ligger på områdena elektromobilitet, självkörande fordon, digitala lösningar och nu även fintech.

Volvo Financial Services tillhandahåller finansiella tjänster och lösningar som passar dagens verksamhet inom Volvokoncernen, men också för att möta behoven i en värld som ständigt förändras. Genom en hängivenhet för innovation hjälper Volvo Financial Services sina kunder att förvärva hållbara transport- och utrustningslösningar, vilket i sin tur hjälper kunderna att växa med fokus på hållbarhet.

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes Eliasson
Presschef Volvokoncernen
Tel: 076 553 72 29