Holms presenterar konceptuell elektrisk sopvals i Volvos monter på CONEXPO

06 mars 2023

Holms elektriska sopvals med modellnamnet eSL220 kommer finnas på plats i Volvo Construction Equipments monter. Holms är dedikerade att ta fram elektriska lösningar till marknaden och prototypen som kommer att finnas på mässan är en helt fungerande elektrisk sopvals. Prototypen har under det senste året blivit testad och utvärderad av utvecklingsavdelningen på Holms Attachments.

– Elektrifieringen av maskiner och utrustning är mer än en trend och när teknologin blir mer avancerad och tillgängligheten ökar kommer kunder behöva kompatibla redskap, säger Dan Snedecor på Holms Attachments i USA.

Holms utveckling och framtagning av en elektrisk sopvals bygger på en ökad användning av elektriska bärare. Tillsammans med en elektrisk sopvals ökar bärarens batteritid och på så sätt kan vi bättre möta kundens krav på prestanda och aktiv arbetstid hos bäraren. Med dagens miljötänk och fokus på hållbarhet är det viktigare än någonsin att kunna leverera lösningar till marknaden som förbättrar möjligheterna till en fungerande elektromobilitet.

– Att driva hydraulik elektriskt från en elektrisk lastmaskin leder till stora energiförluster. Att istället ha elektriska redskap ökar bärarens batteritid tack vare en mer effektiv användning av den energi som finns tillgänglig. Vår Holms Sopvals eSL220 ökar därför den aktiva arbetstiden jämfört med en traditionell sopvals som drivs med hydraulik, säger Ulf Österberg, utvecklingschef på Holms Attachments AB.

– Vi lägger stort fokus på att vara förberedda, tillsammans med våra partners, så vi kan erbjuda marknaden innovativa produkter som stödjer utvecklingen av elektromobilitet och visionen om utfasning av fossila bränslen, säger Carl Gindahl, vd för Holms Attachments.

Läs mer om Holms Sopvals eSL220

För mer information, vänligen kontakta:

Victor Franzén
International Marketing Manager
Holms Attachments AB
Tel +46 (0) 720 50 29 68
victor.franzen@holms.com


Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

+46105563462