Startfältet komplett till Sweden Rock Festival!

15 apr 2023

Sweden Rock Festival är Skandinaviens största hårdrocksfestival som lockar besökare från cirka 50 länder. Den 7-10 juni 2023 firar festivalen 30 år när den återkommer till det lilla samhället Norje utanför Sölvesborg i Blekinge. Swecon är tillsammans med Volvo Lastvagnar mångåriga samarbetspartners till festivalen.

De åtta akter som färdigställer artistlistan är tyska power metal-bandet Powerwolf, amerikanska punkarna Rancid, hårda men melodiösa Soilwork, bluesrockande Blues Pills, finska folkmetallarna i Korpiklaani, norska black metallarna 1349, walesiska rock'n'roll-trion Florence Black och samt gästspäckade SRF-traditionen Rockklassiker Allstars. Med de tidigare utannonserade akterna Iron Maiden, Ghost, Mötley Crüe, Def Leppard, Deep Purple, Pantera, Europe och Gojira med flera, så blir detta den absolut maffigaste hårdrocksfesten som Sweden Rock Festival någonsin genomfört. 


Tillsammans bygger vi ett hållbart Sweden Rock Festival

Volvos lastbilar och anläggningsmaskiner är avgörande för samhällsfunktioner som de flesta av oss är beroende av – varje dag. Våra produkter levererar dina varor till affären, bygger vägarna som tar dig till ditt jobb, och genererar kraft som får saker att hända. Som den här festivalen, till exempel. Sweden Rock Festival genomförs med hjälp av våra maskiner och lastbilar som drivs med el eller fossilfri HVO100. Säkert, tillförlitligt och hållbart.

Hållbar hårdrock

Sweden Rock Festival har under flera år arbetat för att på olika sätt minimera sin miljöpåverkan. Under de senaste åren har de fört ett mer systematiskt hållbarhetsarbete i syfte att strukturera och systematisera arbetet, samt att göra ytterligare framsteg inom området. Arbetsfordon har bytts ut mot mer miljövänliga alternativ, såsom eldrift och mer miljövänliga drivmedel. Enkla Elbolaget förser festivalen med miljövänlig el, lokalt producerad i närområdet. Från och med 2022 är dessutom all diesel som används till generatorer och hjullastare fossilfri HVO100. Läs mer här! 

Nu ser vi verkligen fram emot att bygga och genomföra en oförglömlig festival för er! Bara 52 dagar kvar!


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462