Swecon och Metso tecknar distributionsavtal i Baltikum

29 feb. 2024

Det nya partnerskapet markerar ett steg framåt för båda företagen och möjliggör förbättrad tillgänglighet och service för våra värdefulla kunder i Baltikum.

– Vi är mycket glada över att ha Swecon som exklusiv distributör för utrustning, reservdelar och tjänster. Swecon är en ledande leverantör av toppmoderna entreprenadmaskiner som finns på olika serviceställen i sitt område. Vi ser fram emot att växa vår affär tillsammans med Swecon inom en snar framtid", säger Carlos Padin, Vice President, ansvarig för Aggregates Europe, Middle East and Africa Distribution Management på Metso.

– Vår kontinuerliga utveckling leder till nya samarbeten och lösningar för våra kunder. Entreprenörer behöver lättanvända, energieffektiva och mobila lösningar. I samarbete med Metso kommer vi att kunna förse våra kunder med hållbara maskiner, delar och tjänster, säger Peter Einarsson, Director, Uptime Services & Expansion, Swecon.

Metso är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling och är världsledande inom kross- och siktningslösningar för stenbrott och entreprenörer. Företaget har över 17 000 anställda i cirka 50 länder världen över.

Swecon erbjuder ett brett sortiment av entreprenadmaskiner, reservdelar, servicesupport, platslösningar, finansiering och uthyrningslösningar och har över 1 300 anställda på fem marknader. Swecon ägs av moderbolaget Lantmännen.

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462