No Image
pressrelease

Förbättrade EC360C och EC460C får bättre bränsleeffektivitet

26 mar 2010

Tack vare ett lyft i bränsleeffektivitet, effekt och produktivitet är nu Volvo Construction Equipments uppgraderade grävmaskiner EC360C och EC460C snabbare, starkare – och visas upp på Bauma.

Med mer än 10 % ökad motoreffekt och upp till 6 % respektive 7 % förbättrad bränsleeffektivitet är nu grävarna EC360C och EC460C ett snäpp bättre än resten av den mycket konkurrensutsatta grävmaskinsmarknaden. På årets Bauma-mässa i München sker den internationella lanseringen av dessa kraftigt uppgraderade modeller, som fått förbättrade prestanda vid tunga väg- och vattenbyggnadsarbeten, förflyttning av jordmassor och stenbrytningstillämpningar. Maskinerna finns sedan tidigare på den svenska marknaden.

Produktivitet och prestanda

EC360C och EC460C är nu mer produktiva än någonsin tack vare 11,6 respektive 4 % ökad motoreffekt, 12 % och 6 % ökat vridmoment samt högre oljeflöde och tryck. Körhastigheterna har också ökats: EC360C kan nu köra med 4,8 km/h jämfört med 4,5 km/h och EC460C kan köra med 5,1 km/h i stället för 4,8 km/h. Den största svänghastigheten för de båda grävmaskinerna har ökat från 9,7 varv/min till 10,3 varv/min respektive från 8,5 till 8,8 varv/min.

Ökad livslängd

Som ett resultat av ökade prestanda har även huvudstrukturer och komponenter förstärkts för att klara de högre belastningsnivåerna. Grävarna EC360C och EC460C har nu bättre sväng- och bandtransmissioner, ytterligare förstärkt undervagn och mer hållbara nyckelkomponenter, en starkare huvudram (EC460C) och en nyutvecklad svetsningsprocess som ger avsevärt starkare bommar och skaft.

"Dessa prestandahöjande funktioner, liksom den ökade hållbarheten hos maskinernas huvudstrukturer, säkerställer utmärkta cykeltider vilket resulterar i högre produktivitet, mindre stilleståndstid och lägre driftkostnader" säger Rob Sinclair, produktspecialist hos Volvo Construction Equipment. "Bränsleeffektiviteten har också förbättrats, för att säkerställa att mer material flyttas per liter bränsle som används."

Mer information om Bauma 2010 finner du på Swecons webbplats


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462