pressrelease

Grön satsning av Swecon Anläggningsmaskiner i STCC tillsammans med Volvo Personvagnar och Polestar Racing

23 mar 2010

Swecon är sedan tidigare officiell partner till STCC AB. Nu går Swecon även in som sponsor till Polestar Racing som representerar Volvo Personvagnar (Volvo PV) i Swedish Touring Car Championship (STCC), svensk racings kungaklass.

Förutom att båda företagen företräder Volvo, ett av världens starkaste varumärken, så är Volvo/Polestar Racing och Swecon båda innovativa företag som utvecklar intelligenta gröna lösningar. Tillsammans med Volvo Construction Equipment (Volvo CE), så strävar Swecon att bli marknadsledande på bränsleeffektivitet och miljöhänsyn. Som del i denna strävan lanseras nu OptiShift, Volvo CE:s nya system som sänker bränsleförbrukningen dramatiskt för tyngre hjullastare. Samtidigt fortsätter arbetet med att utveckla hybridteknologi för anläggningsmaskiner. Volvo PV har en liknande målsättning med DRIVe för sina bilar, ett bränslebesparande system som delvis finns integrerat i Volvos tävlingsbilar sedan säsongen 2009. Dessutom ligger man långt framme i utvecklingen av plug-in hybrider. Kommande säsong förenas det gröna budskapet under det redan etablerade namnet ”Volvo Green Racing” i STCC.

– Vi har en gemensam agenda när det gäller vår syn på vikten av att utveckla innovativa tjänster och produkter som ger kunden fördelar, nu och i framtiden, främst inom teknik som minskar påverkan på miljön. Det är något som vi vill bygga vårt samarbete i STCC på, säger Christer Söderberg, marknadschef på Swecon.

Volvo/Polestar Racing tog hem både märkes- och förarmästerskapet i STCC 2009. Teamet visade många gånger under förra säsongen att de båda etanoldrivna Volvo C30-bilarna är snabbast. I årets satsning ingår liksom förra året den regerande svenske mästaren Tommy Rustad och kollegan Robert Dahlgren, en duo som stod för nio pole positions av nio möjliga under fjolårssäsongen. Efter en tuff inledning lyckades man efter stor dramatik avgöra i det absolut sista racet för säsongen.

– Vi vann inte på jämnhet, men jag tycker det blev en rättvis seger. Nu ser vi fram mot att försvara vår titel i årets serie. Jag tror att vi blir lika svårslagna denna säsong, säger teamchefen Christian Dahl.

– Självklart är det intressant att samarbeta med Volvo och Polestar Racing. De har en otroligt professionell inställning till sin uppgift och har högt ställda mål med sin medverkan i STCC. De är vinnare helt enkelt. Det blandat med ett budskap om innovativ teknik som har en positiv inverkan på miljön är en vinnande kombination för alla inblandade, avslutar Söderberg.

STCC 2010 inleds med en racehelg på Jyllandsringen den 24-25 april. Sverigepremiären får vänta till Ring Knutstorp den 7-8 maj. Efter nio deltävlingar så avslutas säsongen slutligen på Mantorp Park i början av oktober.

Volvo Polestar Green Racings Volvo C30 samt förare kommer att finnas i Swecons monter under maskinmässan MaskinExpo den 27-29 maj samt på Swecondagarna i Eskilstuna den 18-19 juni.

 Du kan följa teamets jakt på segern i STCC 2010 på www.swecon.se/stcc


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462