pressrelease

Swecon och Sandvik varvar upp tillsammans

07 okt 2010

 Anläggningsbranschen varvar upp och det gör Swecon och Sandvik också. På berg-/kross- och asfaltsdagarna 7-8 oktober presenteras effektiva och lönsamma maskiner för några av de mest krävande jobben: produktionskedjan från berg- och krosshantering till asfalterad väg.

Utvalda besökare från branschen får möjlighet att se och provköra maskinerna i verklighetstrogna miljöer på Volvo Customer Center i Eskilstuna. Maskinerna är placerade på olika stationer på demonstrationsområdet som ska illustrera processen från bergborrning för sprängning till asfaltering av väg.

Sandvik har tre borriggar på plats; DC122R, DC302R och DX680R. På förkrosstationen finns en Sandvik UJ440E som arbetar tillsammans med grävmaskinen Volvo EC460C, hjullastaren Volvo L220F OptiShift och dumpern A35E FS. Sedan följer i kedjan i tur och ordning ett UH421 mobilt krossverk och ett UF320S sorteringsverk. På samma station återfinns hjullastaren Volvo L120F, L150F OptiShift och avslutningsvis nya anläggningslastbilen Volvo FMX.

För väg- och beläggningsjobben visar Swecon upp Volvos väghyvlar, asfaltläggare och SD-vältar i samarbete med grävmaskinen EC210C, minigrävaren EC35C och kompaktlastaren L25F. I områdets maskinhall visas eftermarknadserbjudande från både Sandvik och Swecon.

- Vi har samma kunder men olika produkter vilket gör att vi kan enkelt gå samman för att göra ett event av denna typ, säger Jörgen Crilén, Segment Manager Construction, på Sandvik Mining and Construction Sverige AB.

- Att verka för helhetslösningar ligger i vårt såväl som våra kunders intresse. Med applikationsanpassade kundaktiviteter blir utbytet av information och erfarenheter mer koncentrerad för såväl besökare som arrangör. Upplever vi att detta är ett vinnande koncept kommer vi definitivt att vidareutveckla detta att även innefatta andra verksamhetsområden, säger Christer Söderberg, marknadschef på Swecon.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462