pressrelease

Volvos större hjullastare ger bränslebesparingar tack vare den nya OptiShift-tekniken

08 mar 2010

OptiShift är ny innovativ drivlineteknik för Volvo Construction Equipments hjullastare L150F, L180F och L220F som minskar bränsleförbrukningen med upp till 15 procent.

Bauma 2010 blir inramning när Volvo Construction Equipment åter bekräftar sin ställning som ledande inom bränsleeffektivitet, tack vare utvecklingen av OptiShift, ett drivlinesystem utformat för att öka förarkomfort och hållbarhet, samtidigt som det ger bränslebesparingar på upp till 15 procent.

OptiShift är en förfining av Volvos enastående drivlinekoncept APS. Det innehåller inte bara en ny momentomvandlare med lock up och frihjulsstator, utan även Volvos patenterade RBB-funktion (Reverse by Braking), som ger lägre bränsleförbrukning, ökad förarkomfort och hållbarhet. OptiShift lanseras på Bauma 2010 och finns tillgängligt på alla marknader för hjullastarna Volvo L150F, L180F och L220F. En Volvo L180F hjullastare kommer att vara stjärnattraktionen i Volvos Bauma-monter, medan en Volvo L150F kommer att visa upp OptiShifts prestandafunktioner i en live-presentation utomhus.

Bränsleeffektivitet i fokus
OptiShift är ett stort steg framåt i Volvos fortlöpande strävan att dramatiskt minska både bränsleförbrukning och miljöpåverkan med bibehållen produktivitet, komfort och maskindrifttid. Nyckeln till OptiShift är en drivlina som är helt konstruerad och tillverkad av Volvo, vilket gör att systemet fungerar smidigt som en dynamisk och kraftfull enhet, där alla komponenter passar ihop och arbetar i harmoni. OptiShift kan minska bränsleförbrukningen vid lasta-bära-tillämpningar, till exempel upplagslastning eller timmerhantering, liksom vid lastning med korta cykler.

Andra fördelar är:

• Snabbare lastcykler
• Förbättrad förarkomfort
• Bättre drivningsrespons
• Förbättrad backtagningsförmåga
• Bekvämare inbromsningar
• Mindre belastning på momentomvandlare och transmission

"Vi uppfyller vårt löfte om ökad bränsleeffektivitet och att föra branschen framåt när det gäller innovation med ännu en patenterad Volvo-lösning" säger Arvid Rinaldo från global marknadskommunikation vid Volvo Construction Equipment.

Se kundreportage och filmer på www.swecon.se/optishift


För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Rigö
Chef, marknadskommunikation
Swecon Anläggningsmaskiner
Box 55
631 02 Eskilstuna, Sverige
Tel: int +46 16 42 95 22
E-post: fredrik.rigo@swecon.com


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462