pressrelease

Swecon och Mätcenter Control System tecknar samarbetsavtal

09 sep 2011

Swecon och Mätcenter Control System har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger Swecon möjlighet att erbjuda Trimbles maskinstyrningssystem till sina kunder.

 En av fördelarna med Trimbles system är att de kan förmonteras i fabrik och vara en naturlig del av maskinen redan vid leverans, sk Trimble Ready. Det innebär att maskinerna har monteringsfästen och genomföringar gjorda när de levereras till kund. Det gör det enklare, snabbare och smidigare att installera maskinstyrning från Trimble.

Control System är sedan kundens stöd för att maskinägaren skall kunna dra full nytta av de fördelar som dessa system bidrar till.

– Detta avtal ger oss en möjlighet att komma in tidigare i affären och hjälpa kunden att hitta rätt lösning som passar de projekt som de är verksamma i. Säger Fredrik Andershed VD för Control System som är auktoriserad affärspartner till Trimble och säljer mätningstekniska lösningar till entreprenadbranschen i Sverige.

Att kunna leverera helheten till kunden är något som Control System alltid har strävat efter, det gör också Swecon.

– Som återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Sverige så ser Swecon behovet av att kunna leverera kompletta maskiner till våra kunder. Framförallt på grävmaskiner har grävsystem numera blivit mer eller mindre standard och efterfrågan är stor, säger Peter Bäck, produktspecialist för grävmaskiner på Swecon.

Peter berättar varför Swecon väljer att skriva ett avtal med Control System:

Swecon levererar, genom Control System, maskinstyrning från Trimble till Försvarets materialverk i en stor affär som bl a innehåller 11 grävsystem. När denna affär upphandlades så insåg vi behovet av att skriva ett avtal så att alla delar regleras på ett korrekt sätt. I och med samarbetet så blir det lättare för våra säljare att offerera ett Trimbles system till en entreprenör som köper en grävmaskin av oss. När det gäller väghyvlar så har vi också historiskt sett noterat att de flesta hyvelförare föredrar Trimble systemet. Här är ett avtal helt klart en fördel, förklarar Peter.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462