pressrelease

Volvo L110G och L120G hjullastare kännetecknas av låga ägandekostnader och höga förarprestanda

19 okt 2011

L110G och L120G är de senaste tillskotten i Volvos flaggskepp, G-serien av hjullastare, och de är avsedda för tillämpningar med hög produktion inom tung infrastruktur, berghantering och återvinning. Dessa starka och mångsidiga maskiner på 18-21,6 ton uppfyller kraven i den senaste amerikanska och europeiska utsläppslagstiftningen, och uppvisar samtidigt förbättringar på ett antal andra viktiga områden.

I jämförelse med de modeller de ersätter talar siffrorna för sig själva. L110G och L120G har 20 % högre lyftkraft, 5 % högre brytkraft och lägre bränsleförbrukning, upp till 5 % vid uppgifter såsom lasta-bära och lastbilslastning. Förutom denna förbättrade effektivitet är de enklare att använda och mer tillförlitliga, vilket avsevärt minskar driftskostnaderna per ton under maskinernas livslängd. Allt detta är förpackat i en modern exteriördesign med förbättrad driftmiljö och bättre sikt.

Konstruerade och tillverkade av Volvo

L110G och L120G har nya motorer och drivlinesystem för bättre produktivitet, lägre utsläpp, bättre smidighet, servicevänlighet och förarkomfort. Motorn är Steg IIIB-anpassad och kombinerad med drivlina, hydraulik och lyftsystem som alla är konstruerade och tillverkade av Volvo för att arbeta i perfekt, produktiv, bränsleeffektiv harmoni. Motorn är en Volvo åttaliters, sexcylindrig turboladdad V-ACT (Volvo Advanced Combustion Technology) dieselmotor för entreprenadmaskiner, med kyld avgasåtercirkulation och partikelfilter med aktiv regenerering. Dieselpartikelfiltret (DPF) av aktiv typ håller tillfälligt kvar partiklarna och förbränner dem sedan, vilket ytterligare minskar utsläppen. Denna process utförs utan begränsning av maskinens prestanda eller användning.

Maskinerna ger mellan 191 och 200 kW (260-272 hk) med förbättrad motorrespons vid låga motorvarvtal. Förutom att uppfylla lagstiftningens krav på låga utsläpp är D8-motorn även branschledande när det gäller bränsleeffektivitet, tillförlitlighet och låg ljudnivå. Eftersom motorerna producerar vridmoment och effekt redan vid låga varvtal innebär det, i kombination med lastkännande hydraulik, att man inte behöver varva motorn, vilket i sin tur förlänger motorns livslängd, minskar bränsleförbrukningen och sänker ljudnivån dramatiskt.

Turbo med wastegate för att en del av avgaserna ska kunna gå förbi turbinen när det inställda insugstrycket uppnås. Det bidrar till god motorrespons inom hela varvtalsområdet. En hydrauldriven, elektroniskt reglerad kylfläkt arbetar endast när den behövs, vilket ökar motoreffekten och sänker bullret och bränsleförbrukningen.

L110G och L120G har extra kraftiga axlar, vars kåpor upptar maskinens och lastens vikt. Det innebär att drivaxlarna överför vridmoment till navreduktionerna och minskar belastningen på kardan- och drivaxlar. Bakaxelns vaggor är underhållsfria och framaxeln är försedd med en hydrauliskt manövrerad differentialspärr. Den överför 100 % av kraften till hjulen och minskar hjulspinn, vilket ger god drivförmåga när underlaget är mjukt eller halt.

Högtryckshydraulik = högre lyftkraft

Två starkare lastkännande axialkolvpumpar med variabelt deplacement, liksom kraftigare slangar, har monterats för att tillåta högre arbetshydrauliktryck och överlägsen kontroll av last och redskap, liksom högre brytkraft, snabbare lyft- och tiltfunktioner. Lastkännande hydraulik anpassar effekten till behovet för lägre bränsleförbrukning och höga prestanda. Växellådorna har en styvare momentomvandlare och företagets Volvo Automatic Power Shift-koncept (APS), som säkerställer att lastaren alltid arbetar med rätt växel genom att känna av motorvarvtal och körhastighet, kick-down, motorbromsning och andra faktorer. APS erbjuder föraren fyra olika växlingsprogram, vilket resulterar i effektivare arbetscykler med lägre bränsleförbrukning och slitage.

Volvos patenterade Torque Parallel-länksystem (TP) kombinerar fördelarna med Z- och parallellänksystemen och ger god parallellföring och hög brytkraft, även i den högsta lyftpositionen. Tack vare färre svetsar har TP-länksystemet en stark och hållbar konstruktion som klarar de svåraste förhållanden. Dess geometri gör att föraren kommer närmare materialet och lyfter detta snabbt, med smidig horisontell stabilitet.

Branschledande Care Cab

Den senaste generationen av Volvo Care Cab som finns på dessa hjullastare förbättrar dess redan legendariska status. Den rymliga nya hytten är ROPS/FOPS-godkänd och sikten är utmärkt, både bakåt, över skopkanten – och över de centralt placerade instrumenten. Tack vare reglage som sitter nära till hands, effektiv lufthantering och effektiva filtersystem, så kan föraren ge sig i kast med det aktuella jobbet i en bekväm, ren arbetsmiljö med låga buller- och vibrationsnivåer. Servoreglagen sitter monterade på förarsätet och har till exempel inställning för automatisk lastarmssänkning. För att uppmuntra förarna att arbeta mjukt ger dessutom gaspedalen ett lämpligt mekaniskt mottryck, vilket främjar ett körsätt med låg bränsleförbrukning (Eco-pedal).

Sköta om maskinen

L110G och L120G är utrustade med avancerad elektronisk övervakningsdiagnostik som utformats för att förlänga maskinens livslängd, öka driftstiden och maximera produktiviteten.

Contronics övervakar funktioner i realtid och varnar föraren om några problem uppstår. MATRIS registrerar och analyserar under tiden data om maskinhantering och användning.

Slutligen gör CareTrack, Volvo Construction Equipments telematiksystem, att maskinens position och driftsdata kan visas via Internet, var som helst i världen, vilket underlättar snabba beslut om underhåll och reparationer.

Service har blivit enkelt arbete, med snabba dagliga kontroller före start och med välgrupperade, lättåtkomliga servicepunkter för planerad service. Båda maskinerna har en nykonstruerad motorhuv som ger bättre ventilation av motorrummet. Huven kan elektriskt öppnas bakåt, vilket ger god åtkomst för snabba och enkla rengörings- eller serviceuppgifter. Framdragna smörjpunkter i marknivå minskar tiden för planerat underhåll. Och förbrukningsmaterial, till exempel filter, är lättåtkomliga och enkla att byta.

L110G och L120G kan fås med ett stort antal specialanpassade redskap som passar användningsområdet, till exempel skopor för upplagslastning eller lätta material. Det finns inte bara skopor – det finns en stor mängd andra redskap tillgängliga, samt fästen som gör att du snabbt och enkelt kan byta redskap. Alla är konstruerade och godkända av Volvo för att arbeta i perfekt harmoni med maskinens länkarmsgeometri, bryt-, drag- och lyftkrafter.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462