pressrelease

Start för bygget av Swecons nya huvudkontor

10 dec 2012

Den 23 november togs det symboliska första spadtaget för bygget av Swecon Anläggningsmaskiners nya huvudkontor i Eskilstuna. Det nya huvudkontoret kommer att ligga i anslutning till Volvo Customer Center i Brunnsta utanför Eskilstuna. Det är i den byggnaden, i Volvos lokaler, som Swecon idag har sitt huvudkontor.

 De nya lokalerna byggs av Volvo och kommer att hyras av Swecon. Den nya hyresgästen representerades av Christer Söderberg, Swecons vd, och Håkan Pettersson, chef för division Maskin på Lantmännen, där Swecon ingår. Självklart togs det första spadtaget med en Volvo grävmaskin, en EC480D. Till sin hjälp hade de Tomas Kuta, Volvo Construction Equipments President för region EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika), vars organisation tar över Swecons nuvarande lokaler på Volvo Customer Center.

Huvudanledningen till Swecons flytt av kontor är att Volvo Construction Equipment är i behov av mer kontorsyta. Den europeiska delen av den nya säljregionen för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) har under första halvåret 2012 flyttats till Eskilstuna. Antalet anställda med placeringsort Eskilstuna har i princip fördubblats under året i och med flytten.

– Lyckligtvis innebär expansionen och nybyggnaden på området att vi även i fortsättningen har vår partner Swecon som hyresgäst, nu i en lite större kostym och i nya anpassade lokaler, säger Tomas Kuta, President Volvo Construction Equipment region EMEA.

Inflyttning november 2013

Kontoret blir 1 200 kvadratmeter stort fördelat på två plan. Om allt går enligt plan så är det inflyttning i början av november 2013. Angränsande till kontorsbyggnaden kommer även nya verkstads- och lagerlokaler på dryga 1 500 kvadratmeter att byggas. Syftet med de lokalerna är att minska ledtider vid nyleverans av främst grävmaskiner. Den beräknas vara klar i början av december 2013.

– För både Volvos och Swecons del kan det vara bra att vi sitter med verksamhet i skilda lokaler. Vi har funnits i nuvarande lokaler sedan Volvo hade ett eget säljbolag för den svenska marknaden. Att vi sedan blir kvar i området innebär en styrka för båda parter där vi kan utnyttja varandras resurser och kompetenser, säger Christer Söderberg, vd för Swecon.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462