pressrelease

Volvo introducerar C-seriens kompaktlastare i Europa

20 apr 2012

Volvo Construction Equipment lanserar sju modeller av sin utökade C-serie med hjulgående och bandgående kompaktlastare till kunder i Europa.

På Intermat 2012 avslöjade Volvo Construction Equipment de senaste nyheterna i sitt kompaktlastarsortiment och visar produkterna för de europeiska kunderna för första gången. De hjulgående modellerna på mässan i Paris är MC60C, MC70C, MC95C och MC115C*. Den nominella kapaciteten för dessa modeller varierar från 610 kg (1 350 lbs) to 1 180 kg (2 600 lbs) och bruttoeffekten varierar från 36 kW (48 hk) till 55 kW (74 hk). De tre bandgående modeller som lanseras för de europeiska kunderna är MCT85C, MCT125C* och MCT145C*. Den nominella kapaciteten för de bandgående modellerna varierar från 860 kg (1 900 lbs) to 1 450 kg (3 200 lbs) och bruttoeffekten varierar från 49 kW (55 hk) till 69 kW (92 hk).  

Tack vare utformningen med endast en lyftarm kan Volvos hjul- och bandgående kompaktlastare ge kunderna en överlägsen lastprestanda och tålighet jämfört med traditionella kompaktlastare, samt bättre sikt, säkerhet och tillträde till förarhytten. Lastarmen ger styrka och tillförlitlighet och fördelar belastningen på ett effektivt sätt. Utan den horisontella tvärbalken som finns på vertikala lyftare med två armar får föraren en utmärkt sikt åt alla håll. Hytten har också ett stort takfönster för bättre sikt vid trucklastning.

De utmärkta lyftegenskaperna gör Volvos C-serie idealisk för lastbilslastning och en mängd olika tillämpningar när det gäller materialhantering. Varje modell har en bra tipphöjd och räckvidd, tillsammans med en kraftfull lyftkapacitet – vilket gör Volvos kompaktlastare mycket effektiva vid användning som kräver upprepad lastning och transport. De kraftfulla motorerna ger beprövad effekt och tillförlitlighet.

Säkrare tillträde från sidan
På grund av utformningen med endast en lastarm blir tillträdet till hytten enklare och säkrare. Föraren kan kliva i och ur hytten genom en stor och bred dörr på ena sidan. Detta gör att föraren inte behöver klättra över skopan eller redskapet, som kan vara lerigt eller halt. Både de hjulgående och de bandgående lastarna har ett trappsteg med halkskydd som gör det lättare att ta sig in i och ut ur hytten. Sidodörren innebär också att föraren inte behöver vrida kroppen för att kunna sätta sig som i en traditionell kompaktlastare.

Inne i Volvohytten har förarens miljö gjorts om för att skapa större utrymme samt bättre komfort och användarvänlighet. Volvohytten uppfyller ROPS/FOPS-normerna för säkerhet och förartrygghet. Alla kontroller och mätare är ergonomiskt placerade för att förenkla användningen och öka komforten för långvarig produktivitet. Till skillnad från den gamla typen av maskiner är den nya Volvohytten tätad och trycksatt för att minska mängden damm och buller (och förarens trötthet). I en nödsituation är dessa maskiner mycket lättare att ta sig ur än traditionella typer av kompaktlastare eftersom den stora framrutan fungerar som nödutgång. (I traditionella typer av maskiner är man tvungen att krypa ut ur en mycket mindre bakruta.)

Den vänstra styrpanelen kan enkelt fällas bakåt med hjälp av en gasfjäder, vilket gör det lättare att ta sig in i och ut ur maskinen. Den högra styrpanelen är utformad för att bekvämt passa förare av alla storlekar och har ett stöd för förarens högra arm. Båda armstöden högst upp på styrpanelerna är ordentligt fjädrande, och den vänstra styrpanelen kan öppnas för att skapa gott om lagringsutrymme. Ett eluttag på 12 V finns också på insidan.

Enklare service. Längre livslängd
En annan fördel med den nya Volvo C-serien är förbättrad serviceåtkomst tack vare att hytten kan fällas framåt samt en stor servicelucka i det bakre utrymmet. Alla service- och underhållspunkter är tillgängliga på ett enkelt och säkert sätt. Hyttens sidodörr gör det dessutom möjligt för föraren att säkra lastarmen utan hjälp av en annan person. Tack vare sidodörren kan föraren stoppa maskinen, stiga ur den säkert utan att gå under lasten och sedan gå runt maskinens baksida för att säkra lasten på ett säkert sätt. Tack vare att bränsletanken har en kapacitet i toppklass behöver föraren inte ägna så mycket tid åt att tanka maskinen, vilket möjliggör längre arbetsskift och därmed ökad produktivitet.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462