pressrelease

Ny serie Volvo minigrävare med kort svängradie

17 maj 2013

När det är platsbrist är de nya minigrävarna ECR25D, ECR58D och ECR88D med kort svängradie från Volvo Construction Equipment i sitt rätta element i små, trånga utrymmen. Men trots deras kompakta storlek kan D-seriens kompakta grävmaskiner skryta med grävprestanda, bryt- och grävkrafter och lyftkapaciteter som konkurrerar med de större maskinerna. Dessa maskiner är försedda med motorer som erbjuder överlägsna prestanda och sänkt bränsleförbrukning.  

Tack vare automatisk hastighetsreglering i två steg för optimerad dragförmåga samt hydrauliska körpedaler för enkel och precis kontroll vid körning, har förflyttningar på arbetsplatsen aldrig någonsin varit enklare än med dessa kompakta maskiner. ECR25D har som ytterligare finess en hög mobilitet: den kan transporteras tillsammans med upp till tre skopor och ett rivningsaggregat på en liten släpvagn och fortfarande väga under 3,5 ton, inklusive släpvagn. Fyra lättåtkomliga surrningspunkter svarar för enkel och säker transport.

Superba överbyggnader
Genom den smalbyggda konstruktionen och mittplacerade bommen på ECR58D och ECR88D, är överdelen på dessa ECR-modeller så kompakt att dess bakdel svänger inom banden och ECR25D överskrider bandbredden endast när den är utrustad med en extra motvikt. Detta innebär att grävmaskinen kan komma mycket nära hinder utan risk för kollision med baksidan av maskinen när den svänger. Men den korta radien vid front/bakdel är också väl lämpad vid arbeten längs vägar med enkel körbana, vilket minimerar störningar i trafikflödet. Denna egenskap kan ibland vara en förutsättning för att kvalificera till vissa kontrakt.

ECR25D, ECR58D och ECR88D finns med monobom (eller som tillval en tvådelad bom på ECR88D), flera skaftkonfigurationer och blad för större flexibilitet. Tack vare sin förstärkta tredelade och mycket hållfasta undervagn av X-formad stålram är de hållbara och tillförlitliga och tål påfrestningar från krävande arbetsmiljöer. D-serien erbjuder ett flertal snabbkopplingar som tillval och ett nytt och omfattande sortiment med Volvo original redskap. ECR-grävmaskinerna erbjuder också grävdjup som är ledande i klassen.

Maskinen positioneras snabbt och enkelt, med sväng- och offsetrörelser, simultant kontrollerade med en manöverspak som kan styras precist och utan ansträngning. Förstklassig hydraulik och pumpflöde bidrar också till snabbare cykeltider och bättre grävprestanda.

Kraftfull effektivitet
De nya motorerna kombinerar lägre utsläpp med överlägsen prestanda och bränsleeffektivitet. Detta ger ökad produktivitet till lägre driftskostnader. ECR25D är utrustad med en motor med 15,5 kW (21,1hk), medan ECR58D är försedd med en 4-cylindrig motor med Tier 4f (Nordamerika) eller Steg 3A (Europa och Asien) som avger 36,5 kW (50 hk). ECR88D är utrustad med en 4-cylindrig motor på 43 kW (58 hk) Steg 3B. ECR58D och ECR88D är försedda med ett efterbehandlingssystem för avgaser (EATS) som sänker emissionerna och ger en avbrottsfri drift, prestanda och produktivitet – även under regenereringen.

  Det automatiska tomgångssystemet sänker motorns varvtal när reglagen har varit inaktiva under en viss tid (på ECR58D och ECR88D kan föraren ställa in detta värde via displayen på mellan tre och 20 sekunder), vilket minskar driftskostnaderna och bränsleförbrukningen.

Liten men rymlig
Trots att de är små ger D-seriens ECR-grävmaskiner en förstklassig förarupplevelse — och en bekväm förarplats resulterar naturligtvis i högre produktivitet. Hytten (standard på ECR58D och ECR88D) är ROPS-certifierad och är modernt formgiven med runtomsikt tack vare de stora plana glasytorna. Komforten är säkrad med en inställbar stol, överlägsen vibrations- och bullerisolering, ergonomiska armstöd, idealiskt placerade reglage och en stor golvyta för ökat fotutrymme. 

Upptid UP
För att förlänga upptiden är D-seriens kompakta grävmaskiner lätta att serva och underhålla. Alla kontroll- och rengöringsställen är lättåtkomliga och grupperade tillsammans under en låsbar huv med stor öppningsvinkel Bommens och skaftets smörjställen är också lättåtkomliga och vid allmän användning behöver smörjningen endast utföras varje 10-50 timme. Slutligen bland dess många nyttiga funktioner utför Volvos CareTrack fjärrstyrda telematiksystem, som finns som tillval på ECR58D och ECR88D, en självdiagnosrutin, som uppmärksammar föraren – eller maskinparkschefen på kontoret – när ett fel har detekterats, förutom att det övervakar bränsleförbrukningen och när det är dags för service. CareTrack på ECR25D omfattar geo fence och geo tracking, och håller reda på om motorn är av/på och tillhandahåller en timrapport. 

Specifikationer

ECR25D

ECR58D

ECR88D

Motor

D1.1A

D2.6A

D2.6H

Max. effekt, brutto

15,5 kW
(21,1 hk)

36.5 kW
(50 hk)

43 kW
(58 hk)

Brytkraft, ISO

20.3 kN

39.8 kN

57,2 kN
(kort skaft)

56,8 kN (långt skaft)

Grävkraft, ISO

17,3 kN
(kort skaft)

14,7 kN
(långt skaft)

26,6 kN
(kort skaft)

22,5 kN (långt skaft)

39,8 kN
(kort skaft)

34,4 kN (långt skaft)

Max. räckvidd

4,48 m
(kort skaft)

4,77 m
(långt skaft)

6,0 m
(kort skaft)

6,37 m
(långt skaft)

6,97 m
(kort skaft)

7,35 m
(långt skaft)

Max. grävdjup

2,67 m
(kort skaft)

2,96 m
(långt skaft)

3,54 m
(kort skaft)

3,94 m
(långt skaft)

4,13 m
(kort skaft)

4,53 m
(långt skaft)

Tjänstevikt

2,49 t

5,7-7,0 t

8,6-9,5 t


* ECR25D är tillgänglig i Europa, Mellersta Östern, Afrika och Nordamerika. ECR58D (steg 3A) är tillgänglig i Europa och Asien. ECR58D (Tier 4f) är tillgänglig i Nordamerika. ECR88D är tillgänglig i Europa och Nordamerika.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462