pressrelease

Swecondagarna 2014 blir större än någonsin - besök Eskilstuna den 14 juni!

14 maj 2014

Nu planeras det för stor fest på Volvo Customer Center på Bolindervägen i Eskilstuna. Den 14 juni är det dags för branschdagen under Swecondagarna 2014. Det är ett unikt tillfälle att uppleva Volvos nyheter och kompletta maskinprogram i en anpassad miljö. Nytt för i år är att området utökats och det finns möjlighet att besöka Swecons intilliggande verkstadsanläggning, där företagets verksamhet visas upp.

I år är Swecon och Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tillbaka med den största satsningen på Swecondagarna på länge. Under våren har det presenterats flera nyheter på maskinsidan från Volvo CE; nya vältar, hyvlar, asfaltläggare, grävmaskiner, hjullastare, dumprar samt lastbilar från Volvo Lastvagnar. De finns alla för provkörning den 14 juni.

- Kundcentret i Eskilstuna är en av Volvo Construction Equipments mest imponerande och största demoanläggningar. Här har vi runt 90 maskiner på plats för den stora Volvofesten i sommar. Du kan inte uppleva detta på många ställen i världen, säger Marie Stenlund, ansvarig för events och utställningar hos Swecon.

Swecondagarna är ett unikt tillfälle att provköra Volvomaskiner i sitt rätta element på en unik anläggning. Under dagen anordnas olika tävlingar som utmanar dina kunskaper bakom spak och ratt. För de som inte vill utmana verkligheten, så finns det möjlighet att provköra maskiner i Volvos simulatorer.

- Det här är vår årligen återkommande stora branschfest. Även om arrangemanget ändrats sedan starten för över 40 år sedan, så är det i grunden ett och samma koncept: maskinshow, provkörning av Volvos alla maskiner på demofältet och en massa kända och okända kollegor. Vi ser verkligen fram mot att möta våra kunder och få möjligheten att visa upp vårt starka erbjudande, säger Marie Stenlund.

Swecons nya verkstadsanläggning, som ligger i direkt anslutning till kundcentret, kommer för första gången att öppnas upp för besökarna den 14 juni. På anläggningen finns Swecons servicemarknadsspecialister och företagets leverantörer av redskap och utrustningar på plats. Som grädde på moset kan besökaren träffa både Swecons och Volvo Polestar Racings tekniker för att upptäcka hur mycket de har gemensamt i sitt fokuserade arbete med att hålla en Volvo igång. I verkstaden visas teamets Volvo S60 från STCC och Volvo L60G PCP - världens snabbaste hjullastare.

Besökarna har delats upp i tre olika kategorier, för att samtliga gäster ska få ut så mycket som möjligt under sitt besök på Volvos anläggning:

Branschdag, lördag 14/6 kl 10.00-15.00
- denna dag är reserverad för kunder och företag verksamma i anläggningsbranschen. Dagen inleds med en maskinshow kl 11.00, därefter provkörning och lunch.
Det är fri entré mot att anmälan sker på www.swecon.se/swecondagarna

Anställdas Dag, fredag 27/6
- denna dag är för Swecons och Volvo Construction Equipments anställda. Parkeringen öppnar kl 17.00 och maskinshowen med efterföljande medåkning för barnen kl 18.00 (ingen anmälan).

Allmänhetens Dag, lördag 28/6
- denna dag är för  maskinintresserade från allmänheten. Parkeringen öppnar kl 10.00 och maskinshowen med efterföljande medåkning för barnen kl 11.00 (ingen anmälan).

Med reservation för ändringar i innehåll och tidsprogram. För uppdaterad information, vänligen besök www.swecon.se/swecondagarna .

Swecons och Volvo CE:s  fortsatta mässdeltagande under året innehåller bland annat Borgeby Fältdagar, Load Up North och Entreprenad Live. Ovanpå det arrangeras det ett antal lokala evenemang över hela landet. Läs mer om visningarna på www.swecon.se/aktiviteter


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462