pressrelease

Volvo EC380E är ett riktigt kraftpaket under tuffa förhållanden

11 mar 2014

Volvo Construction Equipments kraftfulla EC380E-bandgrävmaskin är utomordentligt produktiv och sänker driftkostnaderna genom lägre bränsleförbrukning och smidigt underhåll. Med sin Volvo D13-motor som uppfyller Steg IV-kraven ger EC380E rejäla gräv- och brytkrafter såväl som lägre utsläpp och 9 % bättre bränsleeffektivitet.

Hydrauliken i EC380E är perfekt avpassad för motorn och styrs med ett avancerat system som ger perfekt flöde i alla lägen och minskar effektförlusterna i kretsen. Volvos unika ECO-läge står för upp till 9 % av maskinens totala ökade effektivitet – utan några prestandaförluster under de flesta användningsförhållanden. Utöver att förbättra bränsleeffektiviteten, så ökar detta även manövrerbarheten för mer exakta prestanda. Dessutom ger Volvos integrerade arbetslägessystem föraren fem olika arbetslägen att välja mellan utifrån den stundande arbetsuppgiften – I (Idle), F (Fine), G (General), H (Heavy) eller P (Power max) – för optimal effektivitet och maskinprestanda. När reglagen har varit inaktiva under en förinställd tid kan grävmaskinen programmeras att automatiskt minska varvtalet eller till och med stänga av motorn för att ytterligare minska bränsleförbrukning och buller. Förarna kan hålla koll på både aktuell och genomsnittlig bränsleförbrukning via en enkel mätare i hytten. 

Användarvänligt HMI-gränssnitt
Att förare arbetar effektivare när de får de bästa verktygen för jobbet är ett faktum. Därför har EC380E, utöver att vara en oslagbar produktionsmaskin, konstruerats för att vara enkel att använda. Alla gränssnitt människa-maskin – inklusive styrspakar, knappsats och LCD-skärm – har en ergonomisk utformning och är placerade för bästa komfort och kontroll. Antalet reglage har minskats avsevärt jämfört med tidigare modeller, medan LCD-färgskärmen på åtta tum, som visar information om maskinens status för att maximera produktiviteten och drifttiden, är lätt att läsa oavsett ljusförhållanden. För att hålla föraren säker ljuder en bältespåminnare om bältet inte är fastspänt när tändningen slås på. Ledstänger och räcken i fullstorlek gör det lättare att kliva i och ur hytten på ett säkert sätt, medan halksäkra plattor som är lätta att hålla rena gör det lättare att få bra fotfäste.  

Maximal drifttid
Volvo EC380E-bandgrävmaskinen är konstruerad inte bara för att vara lätt att använda, utan även smidig att underhålla. Det borgar för maximal drifttid och minimala kostnader för delar och service. EC380E:s kraftiga undervagn i tre delar och höghållfasta X-formade stålram har förstärkts för att säkerställa lång livslängd, medan extra täckplattor på överbyggnaden förhindrar skador på maskinens undersida från stenar och skräp. Maskinens vitala delar skyddas mot överhettningsskador med en hydrauldriven, elmanövrerad kylfläkt som endast aktiveras vid behov, vilket minimerar bränsleförbrukning och buller. Möjlighet att köra fläkten bakåt, så att luft blåses i motsatt riktning, gör den självrengörande för smidigt underhåll.  De dagliga servicekontrollerna går snabbt och enkelt tack vare grupperade servicepunkter och stora dörrar med bred öppning, så att du får ut så mycket som möjligt av varje arbetsskift.

Drifttiden ökas också av EC380E:s oerhörda mångsidighet och maskinen kan anpassas med en mängd olika redskap. Dessa hållbara redskap är specialbyggda för att samverka med Volvo-grävmaskiner för oöverträffade prestanda oavsett användningsområde. Volvos allmänna skopor är perfekta för grävning och upplagslastning under mjuka till medelhårda förhållanden, medan de kraftfulla skoporna är avsedda för produktiv grävning i kompakta material. Ett utbud av ekonomiska, utbytbara slitdelar som högkvalitativa tänder, segment, kantstål, adaptrar och överdrag finns även för att skydda skopan och säkerställa lång livslängd.

Huvudspecifikationer:

Volvo EC380E

Motor

Volvo D13J

Max. effekt, netto

225 kW (306 hk) vid 1 700 varv/min

Max. lyftkapacitet längs undervagn
(6,0 m/1,5 m)

15 940 kg
(6,45 m bom/2,6 m arm)

Max. räckvidd

10 540 mm
(6,45 m bom/2,6 m arm)

Max. grävdjup

7 390 mm
(6,45 m bom/2,6 m arm)

Max. brytkraft – skopa
(normal/effektförstärkning) ISO6015

222/243 kN
(6,45 m bom/2,6 m arm)

Max. grävkraft – arm

(normal/effektförstärkning) ISO6015

201/219 kN

(6,45 m bom/2,6 m arm)

Tjänstevikt

36–43 t

Volvo EC380E finns i Nordamerika samt västra och norra EMEA.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462