pressrelease

Volvo går ut hårt med uppdaterade hjul- och bandburna kompaktlastare i C-serien

04 apr 2014

Volvo Construction Equipments utbud av högpresterande kompaktlastare i C-serien – som finns i en rad olika varianter som t.ex. den hjulburna MC115C och den bandburna MCT125C och MCT145C – har uppdaterats med ett urval av efterlängtade funktioner. Den viktigaste är de kraftfulla nya fyrcylindriga Steg IIIB-motorerna (55 kW/74 hk), som har ett avancerat förbränningssystem som minskar utsläppen samtidigt som bränsleekonomin ökar. Tack vare maskinens kylda EGR-system, common rail-insprutningssystem och turboaggregat med fast geometri så behövs inget dieselpartikelfilter – vilket är en viktig fördel för en såpass kompakt maskin.

Volvos hjul- och bandburna skidsteerlastare med radiallyft är perfekta för lastning på lastbil, materialhantering och markarbeten. Dessutom är de mycket stabila och effektiva.

Den uppdaterade C-serien från Volvo ger ett imponerande vridmoment vid lägre varvtal jämfört med liknande maskiner. Detta i kombination med automatisk tomgång som standard ger bränslebesparingar på 10 %. Andra uppdateringar av C-seriens kompaktlastare är t.ex. förbättrat luftflöde med trestegsfilter och aktiv renhållning, förbättrade lastningsstopp och centreringsdon samt en reversibel fläkt som tillval.

Förenklad service

Det är enkelt att hålla koll på kompaktlastarens viktigaste data, med två konsoler framtill i hytten som presenterar viktig information på ett lättläst sätt. Föraren kan välja mellan tre nivåer av känslighet för reglagen, för att anpassa till det aktuella jobbet och även sitt eget körsätt. Som extrautrustning finns även en funktion för val av reglagelayout, så att föraren kan välja mellan Volvos ISO-system eller H-systemet.

MCT145C är utrustad med en inställningspump som förbrukar minimalt med energi, vilket bidrar till bränsleekonomin. Pumpflödet anpassas automatiskt till driftkraven, tack vare det lastkännande systemet. Modellerna MCT115C, MCT125C och MCT145C har en automatisk tomgångskörningsfunktion som ställer in maskinen på tomgång om reglagen inte används under fem sekunder. Detta minskar inte bara bränsleförbrukningen och ger lägre driftkostnader, utan sänker även bullernivån på arbetsplatsen. Så fort föraren använder något reglage återgår dock motorn nästan ögonblickligen till det förvalda varvtalet.

Kompaktlastaren kan också extrautrustas med en reversibel fläkt som avlägsnar skräp som sugits in i kylaren och automatiskt rengör maskinens kylsystem. En annan fördel med Volvos C-serie är enkel serviceåtkomst, tack vare att hytten kan fällas framåt samt en stor servicelucka i det bakre utrymmet. Alla service- och underhållspunkter är tillgängliga på ett enkelt och säkert sätt. Hyttens sidodörr gör det dessutom möjligt för föraren att säkra lastarmen utan hjälp av en annan person. Tack vare sidodörren kan föraren stoppa maskinen, stiga ur den säkert, utan att gå under lasten, och sedan gå runt maskinens baksida för att säkra lasten på ett säkert sätt.

Dessa hjul- och bandburna kompaktlastare med Steg IIIB-motor från Volvo är utrustade med trestegsluftrenare med aktiv rengöring för att öka motorns livslängd, minska underhållet och ge längre serviceintervall.

Intelligent design

Tack vare konstruktionen med enkel lastarm är det enklare och säkrare att ta sig in och ut ur hytten än på de tvåarmade konkurrenterna. Föraren kliver i och ur hytten genom en stor och bred dörr på ena sidan. Detta gör att föraren inte behöver klättra upp över skopan eller redskapet, vilket kan vara lerigt och halt. Man eliminerar även det obekväma momentet att behöva vända sig helt om i hytten för att kunna sätta sig, vilket är fallet i traditionella skidsteerlastare. Både de hjulgående och de bandgående lastarna har ett trappsteg med halkskydd som gör det lättare att ta sig in i och ut ur hytten. Hytten är även ROPS/FOPS-skyddad för extra trygghet.

Klassledande förarkomfort är standard, med en hytt som är upp till 30 % större än konkurrenternas. Den tätade, trycksatta arbetsmiljön är ergonomiskt utformad och erbjuder såväl en bekväm stol med armstöd som låg bullernivå.

Visibiliteten är överlägsen, tack vare enkelarmskonstruktionen. Utan den horisontella tvärbalken som vanligtvis finns på vertikallyftande maskiner kan föraren få en oslagbart fri sikt över lasten och arbetsplatsen. Stora övre fönster ger ytterligare sikt under lastning på lastbil – vilket ger bättre säkerhet i trånga eller högtrafikerade utrymmen.

Den mångsidiga C-serien kan utrustas med ett brett utbud av Volvo-redskap inklusive jordborrar, skopor, kedjegrävare, pallgafflar, schaktblad och rivningsaggregat – alla utformade för att klara nästan vilket jobb som helst. Och som alla Volvo-produkter har C-seriens hjul- och bandburna kompaktlastare stödet från vårt omfattande servicenätverk som ger den extra trygghet som följer med en heltäckande infrastruktur av tekniker, verkstäder och återförsäljare.

Viktiga specifikationer: 

CCL


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462