pressrelease

Volvo L60H, L70H och L90H - nya hjullastare med beprövad teknologi

02 jan 2015

Den effektiva steg IV-motorn och Volvos unika Torque Parallel-länksystem gör de nya hjullastarna L60H, L70H och L90H från Volvo Construction Equipment bränsleeffektiva utan att påverka maskinens prestanda.

De nya hjullastarna L60H, L70H och L90H från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är mångsidiga maskiner med branschledande hytt och effektiv motor, som ökar produktiviteten och minskar bränsleförbrukningen i en mängd applikationer. 

Maskinerna har en robust drivlina som både utvecklats och byggts av Volvo CE. Åratal av utveckling har gjort Volvo-drivlinan oöverträffat hållbar och bidragit till lång livslängd för komponenterna. Hjullastarna har en 6-liters dieselmotor steg IV från Volvo. De har högt vridmoment vid lågt varvtal som ger branschledande prestanda och bränsleeffektivitet.

L60H, L70H och L90H har Volvos unika Torque Parallel-länksystem TP, som ger maximal mångsidighet. TP-länksystemet kombinerar fördelarna med Z-länksystem och parallellt länksystem. Resultatet är hög brytkraft och utmärkt parallellrörelse i hela lyftområdet. Föraren har full kontroll över lasten så att säkerheten och produktiviteten ökar. Dubbla tätningar på alla länksystemstappar håller kvar smörjfett och håller ute damm, vilket medför ökad hållbarhet och livslängd. Geometrin hos TP-länksystemet ger suveräna skopvinklar vid bakåttilt vilket ökar stabiliteten och minskar spill.

Utmärkt prestanda

För ökad hållbarhet har maskinerna en counter shaft-transmission som tål höga påfrestningar. Föraren kan välja olika inställningar för olika applikationer, från kortcykellastning till lasta-bär. För ökad mångsidighet i alla applikationer har maskinerna försetts med 100-procentig differentialspärr på framaxeln. Det ger enastående grepp och dragkraft på mjuka och hala underlag för minskat hjulspinn och däckslitage.

Byggda för ökad effektivitet

Hjullastarna har den senaste tekniken för att hålla nere bränsleförbrukning och minska utsläppen. L60H, L70H och L90H har en Eco-pedal med ett mekaniskt mottryck, som kopplas in när motorvarvtalet håller på att gå över det mest ekonomiska varvtalsområdet. Föraren känner motståndet och minskar trycket så att rätt varvtal används.

Hjullastarna är anpassade för optimal prestanda vid alla tillfällen, med lastkännande hydraulik som matchar effekten efter applikationen för bättre bränsleeffektivitet och precision. Den hydrauliska effekten anpassas efter behov med hjälp av lastkännade axialkolvpumpar. 

Jämfört med tidigare modeller har L90H högre motoreffekt, högre vridmoment och högre hydraulflöde. Den utmärkta motoreffekten och hydraulflödet skapar ett perfekt samspel mellan drivlinan och hydraulsystemet för ökad bränsleeffektivitet. Maskinen har också fått längre hjulbas för att förbättra stabiliteten.

Bekväm kontroll och enkel service

L60H, L70H och L90H har tagits fram med förarkomforten i fokus. Den branschledande Volvo-hytten har oöverträffad runtomsikt, låga buller- och vibrationsnivåer samt effektiv klimatkontroll. Ett intelligent HMI-system ger föraren all nödvändig maskininformation. Arbetet blir enklare och tryggare och föraren blir inte trött lika fort.

Automatisk värmekontroll AHC och luftkonditionering är standardutrustning. De skapar en behaglig miljö i hytten. Med Volvos branschledande luftfiltreringssystem återcirkuleras 90 % av luften i hytten genom huvudfiltret, som kontinuerligt avlägsnar damm och renar luften.

Maskinerna har anpassats för snabbt och enkelt rutinmässigt underhåll. Den motordrivna motorhuven är gjord i ett stycke och har stor öppningsvinkel som ger full åtkomst till motorrummet. Underhållspunkterna är strategiskt grupperade tillsammans för att förenkla kontrollerna.

Perfekt matchning

Volvos hjullastare L60H, L70H och L90H blir flexiblare med ett stort utbud av Volvo-redskap och TP-länksystemet. Varje redskap är perfekt anpassat till maskinens länkarmsgeometri. Resultatet är maximal brytkraft, lyftkraft och dragkraft.

Modellerna kan förses med Volvos nya allroundskopor som ger hög produktivitet för olika typer av material, Volvos lättmaterialskopor eller Volvos upplagslastningsskopor.

Volvos materialhanteringsarm utökar maskinens mångsidighet. Som alternativ finns Volvos gafflar så att maskinen kan användas för hantering, lastning och flyttning av pallar med byggmaterial, dräneringsrör, timmer eller lösa föremål – även på det ojämna underlaget på en byggarbetsplats. 


Modellspecifikationer:

Specifikationer Volvo L60H

Specifikationer Volvo L70H

Specifikationer Volvo L90H


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462