pressrelease

​Rekordhög tillgänglighet på Volvo reservdelar hos Swecon

16 sep 2016

Alla maskinägare vet hur en enda liten reservdel kan stoppa upp arbetet irriterande länge.
Med en Volvo från Swecon är dock risken minimal. Nya siffror visar att 97 procent av alla reservdelar finns på hyllorna i Swecons alla anläggningar.

– Ja, det är anmärkningsvärt bra siffror. Vi har aldrig haft så hög tillgänglighet på reservdelar. Nu jobbar vi vidare för att bli ännu bättre, säger Anders Westby, chef för logistik och reservdelar på Swecon.

Bakgrunden är att Volvo CE för ett par år sedan flyttade det stora globala centrallagret för reservdelar från Eskilstuna till belgiska Gent. Kvar i Eskilstuna finns dock det nordiska centrallagret. Det var förstås lite trassel precis i början, men…

– Nu när det satt sig kan vi konstatera att det har blivit bättre och att vi kan dra nytta av både lagret i Eskilstuna och det i Gent, säger Anders Westby.

Hundratals modeller

Och det är ingen liten logistisk utmaning som han hanterar. Swecon får löpande frågor om reservdelar till närmare 600 olika Volvomodeller, nya som gamla.

– Behovet av reservdelar påverkas givetvis av livslängden på Volvos maskiner, säger Anders Westby och fortsätter.

– Att komma upp till 100 procent tillgänglighet är omöjligt, men vi fortsätter – tillsammans med Volvo CE – kämpa för ännu bättre siffror. Nu försöker vi få upp tillgängligheten med en halv procentenhet, men det är tufft när vi redan ligger så högt.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462