pressrelease

​​​Swecon går in som officiell partner till Rally Sweden

15 jan 2016

Swecon går in som partner i Rally Sweden 2016, en av VM-deltävlingarna i FIA World Rally Championship (WRC). Rallyt körs främst i skogarna i Värmland med utgångspunkt i Karlstad, men även några sträckor inne i Norge den 11-14 februari.

WRC är en av de absolut största utmaningarna en förare, och teamen, kan ställas inför. Tretton deltävlingar i lika många länder – från argentinska bergen till det svenska vinterlandskapet. Alla lopp är unika och ställer extrema krav på förare, bil och team.

Swecon kommer att förse Rally Sweden med Volvomaskiner på serviceplatsen i Karlstad, samt för preparering runt specialsträckorna. Swecon kommer att ha en monter inne på Färjestads Travbana, där sträckor körs under torsdagen och lördagen.

– Kunder i Swecons målgrupp är tydligt närvarande i detta event, och därför har vi valt att exponera oss och Volvos produkter i samband med årets rally, för att träffa och umgås med kollegor och kunder i branschen. Eventet ger oss möjligheten att visa upp Swecons och Volvos varumärken i en relevant kontext, säger Fredrik Rigö, chef för Swecons Marknadskommunikation.

Tävlingarna  följs av över tvåhundratusen åskådare på plats och närmare en miljard via tv och internet. Rally Sweden som är det enda vinterrallyt, och därmed unikt i sitt slag, är naturligtvis en utmaning utöver det vanliga. Förutom stora klassen WRC avgörs två underklasser, WRC 2 och WRC 3. Och som uppvisning kommer ett historiskt rally att köras på flera av sträckorna, i direkt anslutning till den stora tävlingen.

Läs mer om rallyt på www.rallysweden.com/sv/ och hela VM-serien på www.wrc.com


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462