pressrelease

Swecon sopar banan med STCC i nytt samarbete

31 mar 2016

Swecon har skrivit ett avtal med Scandinavian Touring Car Championship (STCC) om att tillhandahålla hjullastare för banunderhåll till deltävlingarna i årets mästerskap. Samtidigt fortsätter det mångåriga samarbetet med Volvoteamet Polestar Cyan Racing, som ställer upp med ett trebilsteam i årets STCC.

För att underlätta genomförandet av det skandinaviska mästerskapet har Swecon gått in som officiell partner till STCC gällande underhåll av banorna. Volvo hjullastare kommer att arbeta med etableringen veckan innan race och under tävlingshelgen kommer maskinerna bland annat att sköta logistik, sopa banan och bärga bilar. Redan förra året samarbetade Swecon med STCC under anläggningen och genomförandet av STCC Volvo Race i Skövde. Ett samarbete som nu utökas till att gälla hela serien under 2016. 

– Vi ser motorsporten som en stark plattform att stå på för vår marknadsföring. Det finns ett gediget teknik och motorintresse i vår målgrupp. I STCC, och tidigare i år under Rally Sweden, får vi möjligheten att demonstrera våra produkter i ett naturligt samarbete som även underlättar för arrangören. Maskinerna har en viktig uppgift under tävlingen och det gäller för våra hjullastare att vara lika förberedda som bilarna som tävlar, säger Fredrik Rigö, ansvarig för Swecons marknadskommunikation.

Fokus på hållbar framtid

För STCC är miljön viktig och de arbetar ständigt med att minska sin miljöpåverkan. Sedan 2008 är serien miljödiplomerad enligt kraven i Svensk Miljöbas. De Volvo hjullastare som Swecon tillhandahåller är alla utrustade med motorer som uppfyller de allra senaste och stränga miljökraven i Steg IV

– Swecon delar fokuset på miljöfrågor med STCC. Men det är inte bara miljön som är viktig för framtiden. STCC arbetar med att lyfta unga talanger inom motorsporten. Som för hela anläggningsbranschen är kompetensförsörjning en utmaning för oss, och där ser vi att STCC ger oss en bra plattform för att skapa kontakter med framtida anställda, avslutar Fredrik Rigö.

Från Lantmännenkoncernen är det fler företag än Swecon som är inblandade för att få STCC att rulla. Lantmännen levererar även det miljövänliga alkylatbränsle som används i tävlingsbilarna.

Bredare satsning

Volvo och Polestar Cyan Racing går in i årets säsong med tre raka titlar i både förar- och teammästerskapet. Det blir dessutom med en utökad satsning jämfört med förra året. Som förare i teamet återfinns i år Robert Dahlgren som senast körde i australiensiska V8 Supercars, veteranen Richard Göransson som är ny i teamet efter många säsonger i BMW och Saab, samt Prins Carl Philip som 2016 går in som fullvärdig fabriksförare i teamets färger.

Utöver deltagandet i STCC, så breddar Polestar Cyan Racing sin motorsportsatsning globalt. I år tävlar man med två Volvobilar i World Touring Car Championship (WTCC). Teamets två stjärnor från förra säsongen i STCC; Thed Björk och Fredrik Ekblom, har kontrakterats att ratta teamets två Volvo S60 TC1 i VM-serien.

STCC inleds med STCC Volvo Race i Skövde den 1 maj.

Läs mer om Swecon och Volvo i motorsport på www.swecon.se/stcc


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462