pressrelease

Volvo ECR355E: Aldrig för klen

22 aug 2017

Den nya grävaren i E-serien från Volvo Construction Equipment har upp till 10 % högre bränsleeffektivitet, högre gräv- och lyftkrafter, längre drifttid och är lättare att kontrollera – klarar garanterat av de hårdaste kraven på produktivitet och prestanda.

Vi presenterar nya ECR355E, en grävare med kort svängradie från Volvo Construction Equipment. Den baseras på den beprövade E-serien och är ännu kraftfullare och precisare. Denna maskin på 35 ton är idealisk för rörläggning, dikesinstallationer och arbete med försörjningsledningar.

I hjärtat av den robusta maskinen finns en Volvo-motor som godkänts enligt steg IV/tier 4 final. Med högt vridmoment och lågt varvtal ger D8-motorn från Volvo 180 kW (241 hk) och upp till 10 % högre bränsleeffektivitet – du får mer gjort med mindre. Det avancerade elhydrauliska systemet samverkar med den starka Volvo-motorn så att bränsleförbrukningen och utsläppen minskar – och arbetet går givetvis också snabbare och smidigare. Ett annat bidrag till kortare cykeltider är flytfunktionen till bommen som sparar pumpkraft när bommen sänks.

För att upprätthålla prestanda och sänka driftkostnaderna har ECR355E Volvos inbyggda arbetslägessystem. Beroende på uppgiften kan föraren välja I (tomgång), G (allmänt), H (tung) och P (maximal effekt). Det nya ECO-läget använder toppmodern elektronisk pumpstyrning som ytterligare ökar bränsleeffektiviteten med bibehållna prestanda i de flesta situationer.

Liten svängradie, stor potential

Volvo ECR355E utför mer jobb med mindre bränsle, men också med mindre ansträngning. Exempelvis har det elhydrauliska systemet betydligt högre lyftkapacitet och grävkraft. ECR355E kan gräva, svänga och lasta mer material – det ökar produktiviteten i en mängd olika applikationer och situationer.

Från vägarbete till tunga industrijobb – ECR355E anpassas till arbetsplatsen tack vare den robusta konstruktionen och mängden standard- och extrafunktioner – Volvo schaktblad, redskapsfäste, extra hydraulikkrets och den tvådelade bommen (tillval). Volvo ECR355E är lättare att anpassa till olika jobbkrav eftersom den enkelt kan transporteras till andra platser tack vare sin kompakta storlek. Som tillval finns en längre och smalare undervagn som gör maskinen rörligare. ECR355E har också högre hydraulflöde som ger exakt kontroll vid planering och kombinationsarbeten. Bommen och skaftet är synkroniserade vilket underlättar vid körning och samtidig lyftning – och planeringskvaliteten blir också bättre.

Med Volvo Produktivitetstjänster ökar och bibehålls produktiviteten på arbetsplatsen. Förarbeteende, plats- och maskinkonfiguration är bara några saker som Produktivitetstjänster kan förfina så att produktiviteten ökar. Kunderna kan välja olika maskintillval, assistanslösningar och utbildningspaket som ökar prestandan hos din Volvo-maskinpark – så att den får mer gjort och blir lönsammare.

Gör mer – bekvämt

Den senaste E-grävaren har funktioner som ökar kontrollen och förarkomforten till hittills oanade nivåer och förenklar in- och utkörning på trånga utrymmen. I den bullerdämpade Volvo-hytten kan du med anpassade responslägen i joysticken se till att maskinen gör exakt det du vill. Hydraulsystemet har matchats till Volvo D8-motorn och ökar ytterligare grävarens kraft och kontrollerbarhet. Kontrollmöjligheterna och den enkla hanteringen erhålls med HMI (Human Machine Interface) – ett elektroniskt system som hjälper förarna att finjustera funktioner och inställningar via en skärm och en knappsats. HMI sammanför förare och teknik eftersom reglage och omkopplare är inbyggda i knappsatsen till en gemensam arbetsmiljö.

Från den branschledande ROPS-certifierade Volvo-hytten ser föraren hela vägen runt maskinen genom de stora fönstren som åtskiljs av smala pelare. Med tillvalet Volvo Smart View får du fyra externa kameror som visar en bild av maskinen i fågelperspektiv på skärmen. Systemet ger föraren möjlighet att se hela omgivningen – en stor fördel i begränsade utrymmen.

Den ergonomiska hytten har också en stor vertikal vindruta som förbättrar sikten och säkerheten. Det stora övre fönstret fram till kan du enkelt rulla upp och ur vägen. Den nedre delen kan du ta bort och förvara i hytten för ökad bekvämlighet. Bekvämlighet och komfort optimeras av den avancerade klimatanläggningen som du enkelt ställer in via den åtta tum stora LCD-skärmen. Ett branschledande luftcirkulations- och avfrostningssystem gör att uppvärmning och kylning av hytten går snabbare och ger en behagligare arbetsmiljö. Andra standardfunktioner är ställbar förarstol, gott om benutrymme och vibrationsdämpare som håller föraren fräsch, alert och fokuserad.

Upp till bevis

Förutom produktivitet och kontroll är maskinen alltid redo att börja jobba. ECR355E har en undervagn med kryssram och smidda stålrullar upptill. Den robusta bommen och skaftet ökar både drifttiden och livslängden. Luckor med stor öppningsvinkel ger obehindrad åtkomst från marken till viktiga underhållspunkter, bland annat pumptrycksvred, filter och kylpaket. De logiskt grupperade smörjpunkterna, halkskyddsplattorna och ledstängerna hjälper föraren att snabbt och säkert återgå till arbetet.

Volvo erbjuder paket med förstärkningar och skydd som skyddar Volvo-maskinen mot påfrestningar vid exempelvis rivningsarbeten. Kunden kan välja mellan en mängd tillval, bland annat skydd för bom och skopcylinder, kraftiga sidodörrar, förstärkta underskydd, svängkransskydd och rasskyddspaket (FOG) på hytten.

Förutom produktivitetstjänster erbjuder Volvo drifttidstjänster som sänker reparationskostnaderna och mängden oplanerade avbrott. Volvo-återförsäljarna kan fjärrövervaka kundernas maskiner med innovativ teknik. Problem diagnostiseras i tid och åtgärder vidtas för en långsiktig lösning.

Mer än en maskin

Volvo erbjuder ett stort utbud redskap och kundlösningar för nya ECR355E – för maximal produktivitet och minimal cykeltid. Med Volvos system för redskapsfästen och redskap kan föraren enkelt växla mellan hydrauliska rivningsaggregat, allroundskopor, heavy duty-skopor, hydrauliska gripklor och tiltrotatorn Steelwrist®.

Volvo erbjuder ett komplett utbud redskapsfästen, bland annat Volvos S-modell, universalmodellen och Steelwrist®-redskapsfästet. De fabriksinstallerade tiltrotatorerna har separata joystickar och en färgdisplay som är helt integrerade i maskinens system. Tiltrotatorerna matchar perfekt den nya serien skopor i serien Volvo Aggressive Cut. För att uppnå rätt flöde och tryck hos hydrauliska redskap som klippaggregat, slipvalsar, saxar, krossar och tiltrotatorer kan maskinen fabriksutrustas med en mängd extra hydraulslangar för exempelvis rivningsaggregat, saxar och rotatorer.

Det lösenordsskyddade redskapshanteringssystemet har lagringsutrymme för 20 olika redskap. Det användarvänliga systemet ger föraren möjlighet att förinställa rätt hydraulflöde och tryck inifrån hytten på skärmen så att redskapen presterar maximalt.

För att minimera ställtiden och garantera bästa möjliga maskinvård svarar Volvo snabbt på kundens förfrågningar och hjälper till med alla service- och underhållsbehov i lokala verkstäder och servicebilar direkt på plats. Volvo originaldelar är också noggrant testade och godkända för att främja drifttiden och livslängden hos maskinen. Volvo-återförsäljarna hjälper dig utnyttja maskinen maximalt med obegränsad åtkomst till tjänster som säkrar kundernas lönsamhet.

Säljstart av Volvo ECR355E sker i början av 2018.

Specifikationer för ECR355E
Motor D8J
Uteffekt vid 30 varv/s (1 800 varv/min)
Netto (ISO 9249/SAEJ1349) 179 kW
Brytkraft (Normal/Boost) ISO 6015 192 / 209 kN
Skopvolym 0.55 - 2.06 m3
Max. räckvidd * 10 635 mm
Max. grävdjup * 6 960 mm
Maskinvikt 35 000 kg

* 6,2 m, 3,05 m/20'4" bom, 10' skaft


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462