pressrelease

​Swecon presenterar nyheter och lönsamma lösningar på Load Up North

23 aug 2019

De flesta nyheterna är kompakta och återfinns i det mindre maskinsegmentet. Där har vi bland annat Volvo EC60E- en 6-tons bandgrävare som kommer stå i fokus för besökaren. Maskinen ersätter den äldre modellen EC55C och är mer kraftfull och produktiv än sin föregångare. Utöver den nyheten så kan vi även presentera en uppdaterad Volvo ECR88D Pro – en nygammal modell som nu utrustats med helt ny hydraulik för smidiga planeringsarbeten. Från programmet av större grävmaskiner så visar vi upp hjulgrävarna Volvo EWR150E och EWR170E samt bandgrävarna EC220E och ECR355E

En annan stor nyhet men i ett lite mindre format, men som ändå kan skryta med hög kapacitet, är den nya asfaltläggaren Volvo P2870D ABG. Det är den mest kompakta hjulburna läggaren i Volvos sortiment som lämpar sig väl för arbeten i trång stadsmiljö. Med en snäv vändradie på endast två meter och en körhastighet på upp till 16 km/h ger P2870D ABG oslagbar mångsidighet i små till medelstora läggningsapplikationer.

Utöver hårdvaran i montern så presenterar Swecon även en mängd utvecklade nyheter på tjänste-, support- och systemsidan som gör maskinägandet både enklare men framförallt lönsammare. Exempel på sådana nyheter är Volvos nya grävsystem Dig Assist och mySwecon – kundens digitala assistent på jobbet.


Dig Assist gör grävningen enklare


Går vi upp i maskinstorlekarna så hittar vi det nya maskinstyrningssystemet Dig Assist för våra större grävmaskiner. Med hjälp av Volvo Co-Pilot-surfplattan i hytten och med sensorer och den senaste positioneringstekniken (GNSS) ger Dig Assist enastående noggrannhet på en bråkdel av den normala tidsåtgången med konventionella metoder. Systemets intuitiva intelligens stöttar föraren så att maskinens produktivitet maximeras. Dig Assist finns som sagt installerat på två av våra Volvo grävmaskiner på mässan; EWR170E och EC220E, som båda kan provköras på vårt demonstrationsområde.


Populära hjullastare


Som bekant så lanserade vi nya hjullastare i mellansegmentet förra året. Nyheterna heter Volvo L60H till L90H med lock-up för lägre förbrukning och högre topphastighet (50 km/h) och mängder av tillval. Vi passar förstås på att visa upp flera maskiner ur den serien även denna gång. Bland annat Volvo L60H Light Duty, L60H med VBG-drag och L90H med ExciControl MH för smidig redskapsstyrning.

När det gäller redskap så lanserar Volvo en helt ny serie planeringsskopor till de kompakta hjullastarna med start under hösten 2019. Skoporna kan ses på plats och en skopa sitter på vår kompakthjullastare Volvo L35G. För L20/25H och upp till och med L50H kan vi räkna in fyra skopmodeller i den nya serien.


mySwecon – nu med fler tjänster


Vi har under våren rullat ut mySwecon - kundens digitala assistent på jobbet. I mySwecon för du en enkel maskinöversikt, med timmar, bränsleförbrukning och positionering för dina Volvo-maskiner. Dessutom ser du om det är dags att boka service och får kontroll på servicehistoriken. Du kan även köpa dina reservdelar online med orderhistorik på ett och samma ställe, direkt i via din dator, surfplatta eller mobil. I vår monter kan du få en grundlig genomgång av alla möjligheter som systemet erbjuder för bättre lönsamhet. Och det bästa av allt – mySwecon är kostnadsfritt för Sweconkunden!


Komplett och rikstäckande servicemarknad


Swecon finns på 34 orter i landet – från Kiruna i norr till Staffanstorp i Söder. På Load Up North ger vi dig ett smörgåsbord av tjänster och produkter som gör maskinägande lönsammare.

För att göra det ännu lönsammare med mängder av fina erbjudanden och kampanjer, så har Swecon och Volvo nu infört sitt telematiksystem Caretrack, inte bara på de större maskinerna, utan även på de mindre maskinerna. Nytt för hösten är att kunden får tio fria år på basabonnemanget för de större maskinerna och tre år för kompaktmaskiner.

Vi kan nu konstatera att vi går mot hösten och mot mörkare tider. I Swecons monter kan besökaren bekanta sig ytterligare med vår nya arbetsbelysningslösning INTELLilight från Tyri, ett appstyrt system som finns installerat på vår EWR150E – med en mängd olika justeringsmöjligheter med bland annat skräddarsydd färgtemperatur och styrka på belysningen.

Utöver det så har vi ett urval artiklar ur vårt kompletta sortiment av slitstål och skoptänder på plats under mässan. Skulle din maskin gå sönder, så kan vi erbjuda flera nivåer av lönsamhet, med allt från begagnade och renoverade reservdelar till helt nya Volvo Originaldelar.

Glöm inte heller att prata utbildning med våra instruktörer och utbildare från Swecon Utbildning. Med allt från produktutbildning, coachning, förarutbildning till lönsammare körning genom utbildningen Eco Operator.

Välkommen att uppleva en enklare värld hos Swecon med Volvo Construction Equipment. Vi finns i monter 1027.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462