pressrelease

Niclas Grönholm tog sin tredje raka pallplats i World RX för CE Dealer Team i Spanien

31 okt. 2022

Tävlingarna i Spanien var det första helt elektriska World RX-evenemanget någonsin, där samtliga klasser som tävlade under helgen var 100 % eldrivna.

Niclas Grönholm var med och kämpade om segern på lördagen, men slutade till slut tvåa och tog sin därmed sin tredje raka pallplats i World RX. Finländaren är nu trea i tabellen inför sista omgången, bara nio poäng från andraplatsen i förarmästerskapet.

”Det var en utmanande helg, där vi fick jobba hårt för att hitta tempot. Det var fantastiskt att ta en pallplats inför alla våra partners och gäster på banan. Vi hade lite problem under söndagens finaler som gjorde det svårt att leverera ett bra resultat, men vi räddade ändå några poäng. Jag ser redan fram emot sista omgången på Nürburgring i Tyskland, och möjligheten att säkra ett bra resultat i mästerskapet”, sade Niclas Grönholm.

Klara Andersson tog revansch efter en tuff inledning på helgen och säkrade på söndagen en plats i sin tredje World RX-final. Väl där slutade den svenska föraren fyra före lagkamraten Grönholm och är nu sjua i totalställningen, endast sex poäng från sjätteplatsen.

”Det var en lång helg med en stark avslutning. Vi har jobbat hela helgen för att hitta en bra balans i bilen, vilket var särskilt svårt på lördagen på grund av att förutsättningarna på banan förändrades hela tiden. Under söndagen hittade vi ett upplägg som jag kände mig bekväm med och tempot i finalen var riktigt bra. Jag är stolt över utvecklingen på en ny och knepig bana, och det var kul att tävla om en pallplats idag”, sade Klara Andersson.

CE Dealer Team
ligger trea i teammästerskapet inför sista omgången, som äger rum på Nürburgring i Tyskland den 12-13 november.

”Det känns fantastiskt att ta vår tredje raka pallplats, samt att ha båda bilarna med i söndagens final inför alla våra sponsorer med över 400 gäster på plats här i Barcelona. Alla i teamet kommer att fortsätta arbeta hårt tillsammans med våra partners för att avsluta vår banbrytande första säsong med ett starkt resultat i Tyskland”, sade Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

”Vi vill också framföra ett stort grattis till Johan Kristoffersson som tog sin femte förartitel, samt till KMS-teamet som säkrade teammästerskapet.”

Resultat och ställning efter FIA World RX of Catalunya finns här.

Alla tävlingar sänds live på World RX:s streamingtjänst RX+.

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462