pressrelease

Stora nyheter och hållbar förändring i fokus för Swecon på Load Up North

18 aug. 2022

Load Up North är skapad som en mötesplats för att lättare kunna överskåda marknaden och träffa de leverantörer som är intresserade av att erbjuda sina produkter och tjänster i norr. Swecon kommer till mässan med moderna och lönsamma lösningar samtidigt som branschen och regionen ställs inför nya möjligheter men också utmaningar.

– Norrbotten och norra Västerbotten är och kommer att vara en extremt het region för vår bransch en lång tid framöver. Det gör upptagningsområdet för mässan oehört viktigt och relevant för Swecon. Inte minst är det viktigt för oss och våra medutställare att skapa ett intresse för branschen för att säkra kompetensförsörjningen i regionen, säger Hans Olofsson, försäljningschef region norr på Swecon.

Nya maskiner och system demonstreras


Swecon har flera maskiner från Volvo Construction Equipment på plats i Boden, både statiskt och för provkörning. I montern presenteras ett urval av Volvos breda produktprogram och tryggheten i att handla av Swecon. Bland annat kommer besökaren att kunna provköra hjulgrävaren Volvo EWR130E med det nya och populära grävsystemet Dig Assist. En annan stor nyhet som finns på plats att spaka är Volvos nya 50-tonnare EC530E. Sist, och minst rent fysiskt, är Volvos och branschens bredaste sortiment av eldrivna kompaktmaskiner. Swecons specialister berättar hur man med stöd av klimatpremien lättare kan ställa om till eldrift i verksamheten.

Njut av ett enklare maskinägande i en bransch i förändring


Men det handlar inte bara om maskiner. Swecons stora satsning på tjänster tar en given plats på mässan. Som kund hos Swecon kan du förstås förvänta dig ett enkelt och tryggt maskinägande. Våra specialister kommer att presentera och demonstrera flera nya digitala tjänster. Bland annat handlar det om Connected Map - en ny digital tjänst för bättre säkerhet och möjligheten att optimera produktiviteten på arbetsplatsen. 

Swecons servicemarknad finns på plats för att berätta mer om lönsamma och trygga lösningar för bästa drifttid. Vill du veta mer om och hur man registrerar sig på vår kostnadsfria kundportal mySwecon, så får du hjälp med det i montern. Swecons kunder ska kunna njuta av ett enkelt maskinägande - vilket manifesteras av det nya löftet "Enjoy life with machines" som kommuniceras på mässan.

– Swecon och Volvo CE jobbar hela tiden med att utveckla erbjudandet mot kunden med lokal närvaro, lönsamma produkter och relevanta digitala tjänster. Vi verkar i en bransch och i en omvärld i snabb förändring och vi tar oss an den utmaningen med ambitionen att leverera framtidens lösningar redan idag, fortsätter Hans Olofsson.

Missa inte möjligheten att träffa 22-åriga VM-föraren Klara Andersson som tävlar med det Swecon-supportade CE Dealer Team i det nya eldrivna rallycross VM. Klara finns på plats med sin RX1e-bil som gör 0-100 km/tim på 1,8 sekunder - snabbare än i Formel 1. Hon gjorde succé under premiären i norska Hell i mitten av augusti och ligger på en fin fjärdeplats i det nya eldrivna FIA World Rallycross Championship, ett mästerskap som Volvo CE från och med i år har gått in som "Track Build Partner" i. Klara svarar på frågor om jobbet som VM-förare och vad elektrifieringen av motorsporten innebär - en spännande hållbarhetsresa som delas med Swecon och Volvo CE i anläggningsbranschen under rubriken "Förändringen börjar här".

– Tillsammans med Volvo CE och genom fördjupade partnerskap med våra kunder och leverantörer vill vi bygga den värld vi vill leva i med minsta möjliga miljöpåverkan - med ett tryggt och enkelt maskinägande som bas. Det är ett budskap vi vill förstärka på Load Up North, vilket vi inte minst gör genom att visa upp våra elektriska maskiner och partnerskapet med det nya eldrivna rallycross-VM och CE Dealer Team, avslutar Olofsson.  

Maskiner på demoyta*

Statiska maskiner i montern*

Övrigt?*

  • mySwecon och andra digitala tjänster
  • Swecon servicemarknad med servicebil
  • CE Dealer Team - med VM-föraren Klara Andersson och teamets eldrivna rallycrossbil
  • Tävling med minigrävare
  • Elgrävare för barn

*med reservation för ändringar.

Swecon finner du i monter 4020Boka dina fribiljetter här eller mer om mässan på Load Up Norths webbplats.


Relaterad information


Mer om Swecon på Load Up North


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462