pressrelease

Swecon presenterar elektriska nyheter och digitala tjänster på Svenska Maskinmässan 2022

26 apr 2022

Efter att 2020 års upplaga blev inställd till följd av pandemin, har det äntligen blivit dags att återvända till Svenska Maskinmässan på Solvalla. År 2018 låg Swecons fokus på vision, innovation och framtid – i år konkretiseras det med temana digitalisering, hållbarhet och elektrifiering. Det nya varumärkeslöftet Enjoy Life with Machines lanseras också under mässan. Varumärkeslöftets syfte är att lyfta att livet med maskiner ska vara lätt och glädjefyllt, och att Swecon finns med som kundpartner i samtliga delar av maskinägandet.

– Vi på Swecon ser fram mot att äntligen få träffa branschen igen. Många innovativa produkter och lönsamma tjänster har presenterats sedan vi sågs sist på mässan i Stockholm. Vi väntar otåligt på att få höra vad våra kunder har att säga om våra spännande nyheter, säger Fredrik Rigö, chef Marknadskommunikation hos Swecon.

Swecon visar upp sitt breda utbud av digitala tjänster

I monterns hjärta hittar ni mySwecon-tältet, en 100 kvadratmeter stor yta där en handfull existerande och kommande digitala tjänster från Swecon och Volvo CE demonstreras. Syftet med de digitala lösningarna är att göra kundens verksamhet lönsam, samt att förenkla livet för både maskinförare och -ägare.

Swecons experter finns på plats för att svara på era frågor om tjänsteutbudet, och självklart hjälper de alla nya mySwecon-användare att komma igång med den kostnadsfria tjänsten.


Elektriska nyheter och en stor nyhet

Till Svenska Maskinmässan tar Swecon med sig ett brett urval av Volvo CE-sortimentet. Totalt ställs 17 maskiner ut i den 3 000 kvadratmeter stora montern.

På plats finns allt från minigrävare och kompakta hjullastare till stora hjullastare, grävmaskiner, väganläggningsmaskiner och en dumper. Vill man provköra maskinerna finns en demoyta med möjlighet att prova bandgrävaren EC250E med grävsystemet Dig Assist. Det blir dessutom Sverigepremiär för två av Volvos tre nya elektriska maskiner i form av den kompakta hjullastaren L20 Electric och minigrävaren EC18 Electric. Dessa små – men kraftfulla – maskiner lämpar sig i miljöer som har höga krav vad gäller buller och utsläpp, exempelvis inomhus eller i stadsmiljöer. Swecon presenterar även för första gången Volvo EC380E Straight Boom, en maskin med rak bom och längre räckvidd för tuffa rivningsuppdrag, samt Volvo EC530E, en pålitlig 50-tonnare i tung entreprenad och större schakter. Passa även på att ta pulsen på vårt nya team av specialister på väganläggningsmaskiner och undersök våra populära asfaltläggare och vältar.

Förutom Volvos gula maskiner finns även Instagram-profilen Linus "hillbiillyoperator” Josefsson i montern med sin blåmetallic-lackade Volvo EWR170E med Dig Assist. Den blåa färgklicken blir ett härligt inslag i det gula maskinhavet!

Följande maskiner från Volvo ställs ut:

Grävmaskiner


Hjullastare


Väganläggning

De som är nyfikna på Swecon som framtida arbetsgivare har möjlighet att ställa frågor om hur det är att arbeta på Swecon. Just nu söker Swecon servicetekniker över hela landet. För mer information: www.swecon.se/tekniker.

Eventmodulen knyter ihop den digitala och fysiska upplevelsen

Förutom att finnas på plats på Solvalla under tre dagar närvarar Swecon även digitalt med hjälp av en så kallad eventmodul på swecon.se. Tidigare i år presenterades det digitala konceptet i form av en virtuell upplevelse av Volvo Customer Center, och under Svenska Maskinmässan kan kunder som inte finns på plats på Solvalla ändå ta del av mässans höjdpunkter före, under och efter evenemanget. När eventmodulen är lanserad nås den digitala upplevelsen via www.swecon.se/maskinmassan

Vi på Swecon ser fram emot att under tre dagar träffa kunder, leverantörer, framtida anställda och annat branschfolk på Solvalla. Du hittar Swecon i monter Ö:18, men även i D:03 på demonstrationsområdet!


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462