pressrelease

CE Dealer Team nådde finalen i RX2e-debuten i Tyskland

21 aug. 2023

CE Dealer Team passade på att tävla i RX2e-klassen på Estering, efter att RX1e-klassen skjutits upp i Tyskland på grund av den pågående utredningen efter incidenten på Lydden Hill.

27-årige Niclas Grönholm hade en tuff start på sin första tävling i RX2e någonsin och fick bryta båda sina heat under lördagen. På söndagen tog Grönholm däremot två starka heatsegrar och kvalificerade sig till semifinal. Den finska stjärnan tog sig sedan vidare till finalen där han utmanade om prispallen, men slutade på en fjärdeplats.

”Jag tycker att det var lika knepigt som förväntat i helgen. Den dåliga lördagen hämmade mig ganska mycket. Dessa bilar är så lika i starten och i varvtider. Efter lördagens kamp, så gjorde jag vad jag kunde och kom tillbaka. På ett flygande varv, när allt var bra, hade vi farten och kunde till och med ha vunnit. Men det finns alltid om och men, det är vad det är", säger Niclas Grönholm.

Klara Andersson återvände i helgen till RX2e, en serie där hon gjorde ett gästspel redan 2021. Svenskan tog en seger i det första heatet på vägen mot en slutlig femteplats i finalen bakom lagkamraten Niclas Grönholm.

”Det var en ganska stabil helg och jag tycker att vi hade riktigt bra tempo. Tyvärr är starten allt på den här banan, och vi hade inte så tur där, med starter från ytterspår. Det var ganska svårt att göra vår grej, och väl i finalen ville vi respektera de som faktiskt körde om mästerskapet", säger Klara Andersson.

CE Dealer Team och dess förare stod för massor av action inför sina partners och gäster på plats på Estering i helgen, samtidigt som de samlade avgörande erfarenheter i en bra racemiljö för att vidareutveckla teamets verksamhet för framtiden.

”Det var bra för oss att vara tillbaka på banan och tävla igen. Jag tycker att vi bjöd på en fantastisk show för alla våra partners och gäster som gav oss stort stöd i helgen. Vi visste att konkurrensen i RX2e skulle bli tuff, men vi nådde vårt mål att ta båda bilarna till final. Vi kommer nu att fortsätta vårt arbete för att vara så väl förberedda som möjligt när RX1e-säsongen förhoppningsvis startar om i Sydafrika”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Volvos maskiner arbetade hårt under den tyska tävlingshelgen, höll banan i toppskick och återställde havererade tävlingsbilar inför en storpublik med hjälp av en framgångsrik kundaktivering av teamets partners.

World RX of Germany var den sista europeiska deltävlingen i årets FIA World Rallycross Championship. Mästerskapet planerar att åka till Sydafrika den 6-8 oktober för sitt första evenemang utanför Europa sedan 2019.

CE Dealer Team ligger tvåa i teammästerskapet, med Niclas Grönholm är tvåa i förarmästerskapet och Klara Andersson är sjua.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship.
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462