pressrelease

CE Dealer Team och Niclas Grönholm inledde årets FIA World RX-säsong med en pallplats

05 juni 2023

Niclas Grönholm tog sin 100 % eldrivna PWR RX1e-bil till en tredjeplats och tog därmed sin femte raka pallplats i FIA World RX. Teamkamraten Klara Andersson slutade samtidigt på en fin femteplats.

Grönholm visade sina titelambitioner redan från början genom att vinna sitt första heat för helgen på den legendariska banan i Montalegre. Efter att ha radat upp fina insatser under helgen så fick den finske stjärnan starta från första startled i söndagens final, där han kämpade om segern men fick nöja sig med en tredjeplats efter en tuff och utmanande start.

”Jag är glad att få inleda säsongen med en pallplats, då teamet har jobbat hårt för det hela helgen. Vi har återigen haft en helg fylld med både med- och motgångar. Jag hoppades att sluta lite högre upp på pallen, men jag antar att det här var vad vi förtjänade. Det var härligt att ta en första och andraplats i semifinalen inför vår gäster och partners tillsammans med Klara. I Norge ska vi försöka gå för en ännu starkare och mer konsekvent helg", säger Niclas Grönholm.

Klara Andersson var konkurrenskraftig från start och vann ett heat på väg fram till semifinalen där hon slutade tvåa bakom Niclas Grönholm. Det svenska rallycross-esset skulle gå vidare och sluta femma, efter att ha fastnat på utsidan i första kurvan i den händelserika finalen.

”Jag kände att vi gjorde ett bra jobb i helgen. Jag har utvecklats och gått framåt, men jag har fortfarande så mycket att lära. Jag vill tacka laget och Jussi för att de verkligen pushade mig i helgen. Jag är nöjd med min omkörning i finalen, den var riktigt bra. Det var ganska svårt efter första kurvan, det är verkligen utmanande att köra på utsidan där. Jag är fortfarande nöjd, vi gjorde vårt bästa och nu är jag jättespänd inför nästa deltävling i Norge.”

En stabil poängskörd i Portugal gör att CE Dealer Team delar andraplatsen i teammästerskapet inför andra deltävlingen som äger rum i norska Hell om två veckor.

"Även om det är bra att börja säsongen med en pallplats, är det inte riktigt vad vi önskade. Vi har fortfarande en del arbete kvar att göra. Överlag tycker jag att vi har gjort framsteg, och det känns bra att ha båda bilarna i finalen. Det är bara två veckor kvar till Norge, och vi måste verkligen slå våra huvuden ihop och se var vi kan hitta lite mer fart. Var säker på att vi inte lämnar något till slumpen när vi fortsätter vår satsning framåt", säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Resultat och ställningen efter World RX of Portugal

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #MontalegreRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462