pressrelease

Swecon återupptar samarbetet med Rally Sweden efter flytten till Umeå

19 jan. 2023

Rally Sweden har i Swecons breda satsning på hållbar motorsport, varit centralt i budskapet och banat väg för att skapa hållbara motorsportevent under flera år. Den fokuserade satsningen utökades under 2022 när Swecon gick in som partner till Construction Equipment Dealer Team i det nya eldrivna rallycross-VM, samtidigt som rallyt flyttade norrut från Värmland till Umeå.

Flytten medförde en paus i samarbetet, då en satsning på en VM-deltävling kräver mycket resurser både centralt och inte minst lokalt. Nu har Swecon återigen samlat kraft för ett fortsatt samarbete och är stolta och glada över att finnas på plats i Umeå i februari under genomförandet av den svenska deltävlingen i WRC - det enda vinterrallyt i VM-kalendern.

– Vi är otroligt glada att hälsa Swecon tillbaka till oss på Rally Sweden, i ett framgångsrikt partnerskap med starka gemensamma knytpunkter. Återigen, kul att vi kan ta upp samarbetet igen och hjärtligt välkomna tillbaka, säger Rally Swedens marknadschef Peter Lindkvist.

– Vi ser Rally Sweden som en självklar plattform för marknadsföringen av våra hållbara maskin- och tjänstelösningar, samtidigt som det är en bra arena att träffa nya kunder och framtida anställda på. Att tävlingen nu genomförs i Västerbotten, en mycket viktig och expansiv region för Swecon, är förstås ingen nackdel, säger Erik Sandlund, ny försäljningschef för region norr på Swecon.

Swecon tar därmed upp tråden i det hållbarhetsarbete som inleddes tillsammans med Rally Sweden under 2019. De båda parterna vill även fortsättningsvis sätta fokus på hållbarhetsfrågor, inte bara för eventet och tävlingarna, utan även för regionen i stort och världen utanför. Arbetet genomförs strategiskt och målmedvetet med en vision om nollutsläpp, “Rally Towards Zero – Zero Fossil, Zero Incidents, Zero Waste”. För att stötta den visionen förser Swecon arrangören med Volvo-maskiner som drivs med förnybart HVO-bränsle.

– Tillsammans bygger vi den framtid vi vill leva i, och den filosofin är central i vår satsning på att tillsammans genomföra ett så hållbart och säkert event som möjligt, avsluter Sandlund.

Rally Sweden körs i Umeå med omnejd den 9-12 februari 2023.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462