pressrelease

Ulf Hellström blir ny vd för Swecon Sverige

25 okt. 2023

Ulf kommer närmast från en tjänst som Affärsområdeschef för ABB Motion i Sverige och har en lång framgångsrik karriär inom ABB bakom sig.

"Ulf har rätt bakgrund och erfarenhet av att jobba med samma kundsegment som är i fokus för Swecon. Hans kunskaper inom elektrifiering, automation och digitalisering är helt rätt för den resa vi behöver göra", säger Niklas Lindberg som är vd för Swecongruppen.

"Han har haft flera ledande befattningar inom ABB där han med framgång levererat resultat. Hans förmåga att jobba med förändringsledning samt erfarenheten av att driva omställningen inom hållbarhet kommer att styra Swecon i rätt riktning för att ställa om anläggningsmaskinbranschen och bibehålla företagets starka position som marknadsledare", fortsätter Niklas.

"Jag är oerhört stolt och glad över möjligheten att axla rollen som vd för Swecon Anläggningsmaskiner AB. Det ska bli spännande att fortsätta driva företaget genom den pågående omställningen samtidigt som vi bibehåller den marknadsledande positionen, med engagerade medarbetare och nöjda kunder", säger Ulf Hellström.

Ulf är 46 år gammal och kommer från Västerås där han bor med sin familj. Han kommer att vara placerad vid Swecon Sveriges huvudkontor i Eskilstuna och tillträder sin tjänst den 8 januari 2024.

"Vi ser väldigt mycket fram emot att få välkomna Ulf till Sweconfamiljen och önskar honom lycka till i sitt nya uppdrag", avslutar Niklas Lindberg.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462