pressrelease

Swecon förlänger samarbetet med det svenska VM-rallyt i Umeå

05 feb. 2024

Sverige är idag ett av väldigt få länder som varit med från 1973 då rally-VM startade och under närmare 50 år hade man Värmland som bas för tävlingen. En mer snösäker region längre norrut blev ett tydligt grundkrav inför säsongen 2022, vilket gjorde att valet så småningom föll på Umeå – björkarnas stad i Västerbotten. I december förra året kunde arrangören glädjas av att avtalet förlängts att även gälla säsongerna 2025-2027.

Likt förra året så kommer Swecon att förse Rally Sweden med Volvomaskiner som ska underlätta drift och underhåll under tävlingarna. Det handlar om hjullastare som körs med hållbara drivlinor och bränslen som elektricitet och HVO100. Utöver det kommer Swecon att ha en monter under tävlingarna på Red Barn Arena där rallyt delvis körs – endast en kort promenad från centrala Umeå och cirka 10 minuter med bil från både tågstation och flygplats.

– Vi ser vårt partnerskap med Rally Sweden som en fortsatt viktig del i vår satsning på hållbar motorsport – med en arrangör som har en tydlig plan för ett hållbart genomförande av både tävlingar och evenemang. Det är dessutom rätt arena för att marknadsföra vårt erbjudande, träffa kunder och visa upp oss som en intressant arbetsgivare i en för branschen viktig region med stor tillväxt, säger Fredrik Rigö, chef Marknadskommunikation på Swecon.

Efter VM-tävlingen 2022 tilldelades Rally Sweden tre stjärnor, högsta nivån, i sin miljöcertifiering – vilket blev ett viktigt kvalitetskvitto för rallyts miljö- och klimatarbete. Det är trots det mycket som kan förbättras och arrangören är ständigt öppen för innovationer och framtida lösningar med sina partners, för att skapa ett ännu attraktivare och hållbarare evenemang.

– Jag är stolt och glad över det samarbetet vi har med Swecon där vi är väldigt beroende av den maskinpark och kompetens som Swecon besitter. Det är tredje året som vi nu genomför Rally Sweden i Umeå och regionen och jag känner att vi börjar etablera oss på riktigt. En del i det arbetet är det stöd vi får från kommunen och våra partners och att få fortsätta samarbetet med Swecon är både roligt men också en trygghet. Tillsammans, har vi en otrolig potential att utveckla Rally Sweden än mer, både som tävling, men också som det event och den folkfest det redan kommit att bli, säger Anna Nordkvist vd på Rally Sweden.

Tävlingarna körs den 15-18 februari och kan förutom på plats i Umeå, även ses på TV4 Play+, Rally.TV eller i delar på SVT.

Läs mer om Swecon på Rally Sweden på www.swecon.se/rallysweden eller mer om tävlingarna på www.rallysweden.com

För mer information om Swecon på årets tävling, besök www.swecon.se/rs24


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462