Tjänster

Compact Assist

Lås upp maskinens fulla potential med Compact Assist, Volvos intelligenta kompakteringssystem för jord- och asfaltvältar.

Insikter i realtid

Intelligent Kompaktering ger realtidsinformation om din arbetsplats genom kartläggning av temperatur, densitetsberäkningar och med passeringskartläggningar för asfaltkompaktering samt med passerings- och kompakteringskartläggning för jordkompaktering. Få enkel tillgång till tydlig och detaljerad data och eliminera eventuell destruktiv överkomprimering, samtidigt som du använder den bästa pekskärmen på marknaden. Du kan också mäta och hålla koll på densitetsvärden med Volvos banbrytande Density Direct-funktion.  

 

 

Fördelar med Compact Assist

Uppnå maximal effektivitet

 • Med Compact Assist kan du uppnå mer konsekvent packning av hög kvalitet. Nyckeln till välpackade ytor är jämn täckning. Ett intelligent komprimeringssystem ger under arbetet direkt information med hjälp av passeringskartläggning, temperaturövervakning och CMV-mappning (Compaction Measurement Value), så att föraren kan eliminera risken att slösa tid för att packa för mycket, undvika skador, och samtidigt spara tid och pengar. 

Uppnå dina mål 

 • Intelligent komprimering med Density Direct (endast för asfaltvältar) ger dig uppskattat densitetsvärde i realtid med en genomsnittlig tolerans på +/- 1,5 %. Denna patenterade process ger dig möjlighet att ta hänsyn till hela läggningsekipagets effekter genom kalibrering mot kärnor eller en asfaltsdensitetsmätare.

Få långvariga förbättringar

 • Få åtkomst till och exportera all operationsinformation enkelt med molnbaserad överföring, direkt från där du befinner dig. Kompatibel med VETA får du omfattande information om vältens prestanda utan behov av efterbehandling eller egenutvecklad programvara. Använd data för att identifiera områden som kan förbättras och skapa relevanta mål.

 


Compact Assist för asfalt

Viktiga verktyg för asfaltvältar

 • Passeringskartläggning

  Du vet var du har varit och vad du har kvar att välta
  En snabb titt på skärmen för passeringskartläggning ger förarna en tydlig bild av stoppunkter och överlappning. Passeringskartläggning vägleder föraren genom ett enhetligt vältningsmönster, utan över- eller underkompaktering, så att de kan göra justeringar snabbt och effektivt och vara säkra på att inget område missas.

 • Temperaturövervakning

  För varm att hantera, för kall att välta
  Se till att kompakteringen genomförs vid optimal beläggningstemperatur. En färgkodad karta med yttemperaturer och möjligheten att ställa in största/minsta intervall gör att föraren lätt kan undvika att välta med för varm eller kall temperatur på blandningen.

 • Density Direct

  Du vet att du har gjort jobbet rätt
  Mät beläggningens kvalitet noggrant med Density Direct redan medan du jobbar. Volvos patenterade lösning ger en realtidsuppskattning av materialdensiteten och kartlägger arbetet i sin helhet.


Compact Assist jord

Paket som passar dina behov 

 • 1. Lite

  Med Lite paketet är det intuitiva systemet utformat med enkelhet i åtanke. Det ger dig en tydlig ögonblicksbild av jobbet och låter dig enkelt växla mellan skärmar med en knapptryckning.

 • 2. Start

  Det här paketet innehåller funktionerna i Lite, plus möjligheten att se slutfört arbete för hela arbetsplatsen med kartläggning av passeringar och kompakteringsmätarvärden (CMV).

 • 3. Compact Assist - komplett

  Det här paketet innehåller alla funktionerna i Start, plus positionering med hög precision och dataregistrering. Det gör det möjligt att skapa rapporter om det slutförda jobbet med tillgång till omfattande information om rullens prestanda, utan att någon efterbearbetning behövs

 • Viktiga verktyg för jordvältar 

  Viktiga verktyg för jordvältar 

  Compact Assist, driven av Volvo Co-pilot, gör ditt liv enklare.Bara tryck, zooma och välj - precis som på din mobila surfplatta eller smarttelefon - för att byta skärm och granska det pågående jobbet.

Kontaktperson