Tjänster

Load Assist

Optimera dina lastcykler med Load Assist, det produktivitetshöjande maskinstyrningssystemet som hjälper dig att framtidssäkra dina maskiner.

Förbättra ditt arbete med smarta appar

Load Assist ger dig tillgång till en uppsättning smarta appar som hjälper dig att öka produktiviteten, effektiviteten och säkerheten i lägen.

Load Assist består av en samling applikationer som är utformade speciellt för Volvo hjullastare och kan nås från Co-Pilot-skärmen. Load Assist drivs av Volvo Co-Pilot – den revolutionerande hyttdisplayen.


Funktioner

On-board weighing

Övervaka lastningsförloppet, följ upp material och lastbilar och ändra arbetsordrar inom loppet av sekunder. Integrerat i Volvo Co-Pilot ger detta intelligenta system dig möjlighet att mäta skoplasten under körning för att inte avbryta arbetsflödet, vilket hjälper dig att nå dina mål varje gång.

Vågsystemet (OBW) säkerställer en säker arbetsplats med en anpassningsbar varning som uppmärksammar föraren om skopans last överstiger en angiven gräns. Få en fullständig vy över omgivningen när du backar tack vare den valbara backkameran som automatiskt kombinerar sikten bakåt och lastinformationen på en och samma skärm. För extra säkerhet inaktiveras vissa funktioner när hastigheten överstiger 10 km/h.

Produktionsdata lagras i Volvo Co-Pilot och kan exporteras trådlöst till en molnbaserad portal eller med ett USB-minne. Det är också möjligt att skapa en komplett PDF-rapport och en CSV-rapport som innehåller data per cykel. Rapporter kan skapas manuellt när som helst och med schemaläggning kan funktionalitet skapas automatiskt på dags- eller veckobasis.

 

Operator coaching 

Se till att du använder din Volvo-maskin till fullo med appen Operator Coaching.

Detta intuitiva verktyg ger vägledning dig i realtid och hjälper dig att förstå hur ditt arbetssätt kan påverka maskinens produktivitet och effektivitet, samt identifiera områden för förbättringar och föreslå förändringar i din teknik.

 

Däcktrycksövervakning

Kontrollera däckens skick från hyttens komfort med appen för däcktrycksövervakning. Genom att tillhandahålla information i realtid sparar det integrerade systemet tid under maskininspektioner och kan förlänga däckens livslängd.

Volvo Co-Pilot-monitorn visar realtidsinformation om däcktryck och temperatur, vilket ger dig en omedelbar indikation på att däcken används inom rätt parametrar. Om något av däcken inte har rätt tryck får du reda på vilket däck som behöver uppmärksammas.

 

Map

Få exakt maskinpositionering med Map, en smart app som gör att du och dina förare kan övervaka dumpertrafiken på arbetsplatsen i realtid. Få en bättre orientering av arbetsplatsen som du arbetar med och möjligheten att proaktivt anpassa körningen efter trafikförhållandena.

Med Map får du alla de kraftfulla rapporter och rapporteringsfunktioner du förväntar dig av vågsystemet (OBW) – och mer. Du kan också inkludera GPS-koordinatdata i dina rapporter så att du kan mäta material som har transporterats mellan olika platskoordinater. Lastarens inbyggda GPS används för positioneringsändamål, medan Volvo Co-Pilots telekom-anslutning möjliggör kommunikation mellan maskiner. Map fungerar perfekt i kombination med alla Load Assist-appar.

Volvo Construction Equipment (VCE) Site Map är en app för telefoner och surfplattor som ökar synligheten för alla som kommer till arbetsplatsen. Inte alla användare använder tung utrustning eller ens utrustning med en Co-Pilot, och därför är Map ett bra komplement till din verksamhet.

VCE Site Map-appen kan laddas ner från App Store och Google Play.

 

Toolbox

Kom igång med apparna Calculator, Notes och Weather, förinstallerade i Volvo Co-Pilot.

Precis som du förväntar dig av din smarttelefon eller surfplatta, så levereras Volvo Co-Pilot förinstallerad med appar som är utformade för att underlätta för operatören.

Finns för L60H, L70H, L90H, L110H, L120H, L150H, L180H, L220H, L260H och L350H.


Kontaktperson