mySwecon

mySwecon är en digital kundportal som ger dig översikt över din maskinflotta och samlar dina viktigaste tjänster på ett och samma ställe. Kom igång med mySwecon idag och upptäck en värld av digitala möjligheter.

Logga in

 

Kontroll och lönsamhet

mySwecon samlar dina dokument, maskindata, servicebokningar, avtal och mycket annat på ett och samma ställe.

Vår användarvänliga portal hämtar data både från systemen hos Volvo, i maskinen och hos Swecon. Detta för att göra informationen lättillgänglig och överskådlig för dig som användare, oberoende av storleken på din maskinflotta, så att du kan fokusera på din verksamhet.

mySwecon är helt gratis att använda för dig med ett Swecon-kundnummer.

Funktioner i mySwecon

 • 1

  Aktivera kontot och logga in

   

  För att aktivera ditt mySwecon-konto behöver du vara firmatecknare och ha ditt organisationsnummer redo. Du loggar sedan enkelt in med Bank-ID och kan därefter lägga till andra användare till ditt konto.   

  Är det någon annan än firmatecknaren som ska starta kontot?
  Använd fullmakten, skanna in med giltigt ID och skicka till myswecon@swecon.com

  Länk till fullmakt (pdf)

   

 • 2

  Översikt och analys

   

  Med mySwecon får du snabb översikt av dina maskiners position, serienummer och dokumentation. Du får även ett verktyg för att analysera och jämföra dina maskiners driftstid, tomgångskörning och bränsleförbrukning så att din maskinflotta kan bli så effektiv som möjligt.

 • 3

  Missa aldrig ett servicetillfälle

   

  När det börjar närma sig service för din maskin får du notis om detta på maskinkortet. Du kan då enkelt göra en  bokningsförfrågan för en service eller annan verkstadstjänst direkt i mySwecon. Swecons Uptime center kommer då att återkoppla till dig inom 48 timmar med ett bokningsförslag.

  mySwecon ger dig också full överblick över dina framtida planerade verkstadstjänster och genomförda verkstadstjänster där du hittar dina serviceprotokoll.

 • 4

  Köp reservdelar

   

  Med mySwecon får du en direktlänk till Swecons webbshop där du dygnet runt kan välja bland 260 000 sökbara delar.

 • 5

  Administrera användare

   

  Som ägare eller administratör har du full kontroll över användaråtkomsten till ditt mySwecon-konto. Du kan enkelt lägga till kollegor eller anställda till kontot med deras mejladress. Anpassa sedan vilken användare som ska ha vilken behörighet med olika användarprofiler för att mySwecon ska passa din verksamhet på bästa sätt.

 • 6

  Digital dokumentation

   

  I mySwecon kan du samla alla dina maskindokument på ett och samma ställe. Skapa enkel och översiktlig åtkomst till protokoll, tekniska specifikationer, miljödeklarationer och e-signerade dokument.

  För varje maskin finns dessutom en loggboksfunktion för att enkelt kunna sprida information – både med text, bild och film.

 • 7

  Diagnostik och felkoder

   

  Med mySwecon kan du enkelt söka på felkoder från maskinen och få rekommendationer för hur du ska agera. Tjänsten är i dagsläget tillgänglig för grävmaskiner över 12 ton.

 • 8

  E-signering

   

  mySwecon gör det möjligt att för dig som Sweconkund direkt kunna signera dina avtal med Bank-ID. Skriv under dina köpavtal, serviceavtal eller ramavtal för uppkopplade tjänster digitalt och få dina kopior automatiskt sparade under dokument i mySwecon.

Tyck till om mySwecon

Vi utvecklar ständigt mySwecon och dess funktioner för att bättre kunna möta våra kunders behov och utmaningar. För att uppnå detta och utveckla funktioner som förenklar vardagen med maskiner vill vi göra detta tillsammans med våra kunder och användare.

Har du tankar om hur mySwecon kan bli ännu bättre eller idéer på ny funktionalitet som du skulle vilja se i plattformen?

Kontakta oss!

mySwecons support

Telefon: +46 10 556 10 40 
Mail: myswecon@swecon.com